„Politist, adjectiv” – cel mai bun film din afara cursei pentru Palme d’Or, scrie presa americana

Filmul „PoliÅ£ist, adjectiv”, al regizorului român Corneliu Porumboiu, care a fost proiectat la Cannes în cadrul secÅ£iunii Un Certain Regard, este de departe cel mai bun film din afara competiÅ£iei principale, notează, în ediÅ£ia sa de miercuri, publicaÅ£ia americană LA Weekly.

„Cu toate acestea, pelicula a beneficiat doar de o singură proiecÅ£ie într-o dimineaţă, în cadrul unei secÅ£iuni secundare”, mai spun jurnaliÅŸtii americani, care scriu în termeni laudativi despre cea mai nouă peliculă regizată de Porumboiu.

Citeste si:  Dedicare in cariera

„PoliÅ£ist, adjectiv” prezintă povestea unui tânăr poliÅ£ist din provincie, care îşi pierde încrederea chiar în legile pe care trebuie să le aplice. Protagonistul peliculei este DragoÅŸ Bucur, care joacă alături de Vlad Ivanov ÅŸi Cosmin SeleÅŸi.

Sugerând că filmul lui Porumboiu ar fi făcut faţă cu brio concurenÅ£ei pentru marele premiu al festivalului (Palme d’Or), LA Weekly critică mai multe producÅ£ii înscrise în competiÅ£ia pentru cea mai importantă distincÅ£ie a cinematografiei europene. Astfel, sunt puse la zid atât filmul danezului Lars von Trier, „Antichrist”, pentru scenele de sexualitate ÅŸi violenţă extremă prezentate într-un „show horror”, precum ÅŸi pelicula controversatului regizor chinez Lou Ye, „Spring Fever”, care prezintă povestea unui „pătrat amoros pansexual”, într-o producÅ£ie interzisă de guvernul chinez.

Citeste si:  Vacanta printre fantome: Stanley Hotel

Concluzionând, jurnaliÅŸtii americani scriu că, la ediÅ£ia de anul acesta a Festivalului de la Cannes, cele mai bune filme nu sunt neapărat cele prezente în competiÅ£ia oficială, respectiv cea pentru Palme d’Or.

Cea de-a 62-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes a fost deschisă oficial pe 13 mai şi se va încheia pe 24 mai.

Citeste si:  Cum sa ai o afacere de succes

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.