„Pozitia copilului” – aplauze la scena deschisa la premiera de la Teatrul National

In aplauzele unei sali arhipline, luni seara, 4 martie, la Teatrul National din Bucuresti a avut loc prima proiectie oficiala din Romania a celui mai asteptat film al anului, Pozitia copilului, in regia lui Calin Peter Netzer. Peste o mie de invitati au pasit pe covorul rosu, la premiera de gala a filmului, alaturi de echipa si actori. Sopranele Leontina Vaduva si Angela Gheorghiu, Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei si Alteta sa Regala Principesa Eleonore de Schaumburg-Lippe, Victor Rebengiuc, Mariana Mihut, Ivan Patzaichin, Nae Caranfil, Marian Crisan, Andreea Raicu, Amalia Enache, Ada Condeescu si Ana Ularu s-au numarat printre invitati.

foto

Pentru mai multe fotografii de la eveniment, viziteaza galeria noastra foto.

In foaierul Teatrului National, invitatii au putut admira trofeul Ursul de Aur, primul obtinut vreodata de un lungmetraj romanesc. Proiectia a fost introdusa de indragitul comentator sportiv Cristian Topescu, unul dintre sustinatorii filmului in campania @Sustine Romania la Berlinala!@, si s-a incheiat cu intreaga echipa pe scena, in aplauzele salii. Vedetele serii au fost regizorul Calin Peter Netzer, actorii Luminita Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Natasa Raab, Tania Popa, Vlad Ivanov si Adrian Titieni si producatoarea Ada Solomon, impreuna cu toti membrii echipei.

Citeste si:  Pinguini zburatori si alte farse celebre de 1 Aprilie

O proiectie speciala, deschisa publicului, va fi organizata si la Cinema City din AFI Cotroceni miercuri, 6 martie, de la ora 20.00. La inceputul proiectiei, spectatorii vor avea ocazia sa-i cunoasca, sa le puna intrebari si sa faca fotografii cu protagonistii filmului: regizorul Calin Peter Netzer, producatoarea Ada Solomon, actorii Bogdan Dumitrache, Luminita Gheorghiu, Adrian Titieni, Ilinca Goia, Natasa Raab, Florin Zamfirescu.

Si spectatorii din alte orase vor avea ocazia sa-i intalneasca pe actorii si membrii echipei filmului premiat cu Ursul de Aur. In weekend-ul de lansare, acestia se vor Intalni cu publicul din Ploiesti, Cluj, Brasov, Targu-Mures, Constanta si Craiova si vor raspunde intrebarilor, la finalul proiectiilor. O proiectie unica va avea loc la Bistrita, pe 8 martie, la Centrul Multicultural Sinagoga, de la ora 20.00. La Slobozia, va rula la Casa de Cultura a Municipiului vineri, de la ora 19.00, iar sambata si duminica, de la 15.00.

Citeste si:  Laureatii Premiilor Globurile de Aur 2015

foto

Pentru mai multe fotografii de la eveniment, viziteaza galeria noastra foto.

Filmul premiat cu Ursul de Aur si Premiul FIPRESCI (Federatia Internationala a Criticilor de Film) la Festivalul International de Film de la Berlin poate fi vazut de spectatorii din Romania incepand din 8 martie. In prima saptamana, filmul va rula in 35 de cinematografe din peste 20 de orase: Bucuresti, Cluj, Arad, Timisoara, Constanta, Iasi, Craiova, Oradea, Bacau, Brasov, Braila, Ploiesti, Pitesti, Targu Mures, Targu-Jiu, Tulcea, Ramnicu Valcea, Satu Mare, Calarasi, Slobozia, Slatina, Vaslui si Bistrita.

foto

„Pozitia copilului” va fi proiectat si in Franta, Germania, Austria, Elvetia, Benelux, Grecia, Serbia, Muntenegru, Australia, Noua Zealanda, Taiwan. Totodata, Beta Cinema, compania care gestioneaza vanzarile peliculei, este in ultima faza a negocierilor pentru distributia in Statele Unite si Marea Britanie. Pe langa Ursul de Aur, filmul regizat de Calin Peter Netzer a castigat si Premiul FIPRESCI (Federatia Internationala a Criticilor de Film) pentru cel mai bun film din competitia Festivalului de la Berlin.

Citeste si:  Afaceri imobiliare occidentale la Baile Herculane

Pozitia copilului este cel de-al treilea lungmetraj al lui Calin Peter Netzer dupa multi-premiatele Maria (2003) si Medalia de onoare (2010). Filmul vorbeste cu dramatism, cu emotie, dar si cu umor despre traumele sufocarii copiilor prin dragoste si despre amprentele pe care le lasa parintii asupra personalitatii acestora. Pelicula este, totodata, o radiografie a high-class-ului romanesc contemporan si vorbeste despre trafic de influenta si coruptie la nivel mic in institutiile de baza ale societatii si extensiile acestora asupra Intregului sistem socio-economic din Romania de azi. Scenariul este semnat de Razvan Radulescu si Calin Peter Netzer.

Luminita Gheorghiu si Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mama si fiu. Li se alatura, intr-o distributie selecta, nume ca Natasa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Branescu, Vlad Ivanov si Tania Popa.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.