„Prep”, considerat versiunea feminina a romanului „De veghe in lanul de secara”,va aparea la Polirom

Romanul „Prep” al scriitoarei americane Elizabeth Curtis Sittenfeld, considerat o versiune feminină a romanului „De veghe în lanul de secară” scris de J. D. Salinger, va fi disponibil ÅŸi în librăriile din România, informează reprezentanÅ£ii editurii Polirom.

Romanul, tradus în peste 30 de limbi de la lansarea sa din 2005, nominalizat la Orange Prize şi aflat în curs de ecranizare de Paramount Pictures, prezintă povestea unei fete de 14 ani, Lee Fiora, acceptată cu bursă la un liceu particular de prestigiu din Massachusets. Sosirea la internatul şcolii este doar începutul trecerii lui Lee dintr-un spaţiu familiar într-o minicomunitate, în care trebuie să-şi înveţe rolul. Incapacitatea de a se integra în noul mediu o transformă într-o fină observatoare a detaliilor, de la cele de ordin social, până la cele care ţin de propria evoluţie.

Citeste si:  Anaid Art Gallery lanseaza proiectul UV 35

Elizabeth Curtis Sittenfeld, în vârstă de 34 de ani, a studiat la Universitatea Stanford, apoi a făcut carieră în jurnalism, scriind pentru publicaÅ£ii prestigioase precum People Weekly, New York Times sau Washington Post. Scriitoarea a captat atenÅ£ia prin „Prep”, romanul său de debut, lansat în 2005, care a fost ales de numeroase ziare printre titlurile din Topul Celor Mai Bune Zece CărÅ£i ale anului 2005. AceeaÅŸi carte i-a adus scriitoarei o nominalizare la Orange Prize ÅŸi semnarea unui contract cu studiourile Paramount Pictures.

Citeste si:  Pozitia copilului, desemnat sa reprezinte Romania la premiile Oscar din 2014

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.