„RencontreS” un spectacol recomandat de Dan Puric

JOI, 2 Aprilie 2009, orele 19:30 va invitam la Sala Rapsodia sa vizionati „RENCONTRES”. O piesă cu un incredibil umor, care dinamitează cliÅŸeele; un spectacol epuizant, cu actori care au o condiÅ£ie fizică de maratoniÅŸti. Iar inteligenÅ£a lor ÅŸi modul în care îşi traduc corporal poveÅŸtile, te iau prin surprindere. Violeta Totir ÅŸi Dragos Huluba, într-un spectacol gândit, montat ÅŸi jucat chiar de ei, îşi trec multiplele personalităţi prin câteva momente febrile din istoria filmului.. Subit recognoscibile, personajele în alb-negru din zorii cinematografiei amintesc cu haz de marile poveÅŸti de amor din „Casablanca”, „Titanic”, „Singing in the Rain”.

Se spune că cel mai greu pe scenă este să reprezinţi lucrurile cele mai obişnuite din viaţă, acţiunile pe care oamenii le fac aproape inconştient. Reflexele zilnice şi semnele cotidianului sunt materia primă folosită de autorii spectacolului “RencontreS”. Din ele se desprinde poezia unor momente importante ale vieţii, tot ele conduc la sentimente şi stări sublime, pe care actorii le “joacă”, le “mimează” şi le “dansează” cu plăcere, ajutaţi de un al treilea personaj, care este fundalul sonor. Emoţionează prin inocenţă şi simplitate acest limbaj comic al corpurilor care îşi vorbesc şi se arată publicului cu timiditate, inventând situaţii prin care sentimentele se materializează în gest şi mişcare.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun cum calatoresti

Dan Puric urmareste in stilul promovat, ca si discipolii sai, armonizarea pantomimei, mijloc principal de exprimare, cu dansul esentializat. „Rencontres” este o… „intalnire” cu harul celor ce vor sa comunice sincer si direct, emotie publicului. „Rencontres” a avut cronici favorabile ÅŸi în presa străină, după ce a participat în Cehia, la un festival InternaÅ£ional al Artelor Spectacolului. Anul acesta a fost inclus ÅŸi pe afiÅŸ în Festivalul Underground de la Arad, Festivalul Comediei RomâneÅŸti ÅŸi la Festivalul MaiFest – mari actori, mari regizori, mari dramaturgi – organizat de UNESCO la Cluj. ÃŽn această vară spectacolul s-a jucat din nou la Luxemburg (19 iunie) ÅŸi la Festivalul International de teatru de la Belgrad unde a obtinut doua importante premii(5 iulie).
„Rar un asemenea spectacol în lumea teatrală de azi… un comentariu fin asupra dragostei cu un umor rafinat marca sigură a unui talent inteligent” (Dan Puric)

Citeste si:  Cipru

Nu ocoliti acest spectacol chiar daca sala „Rapsodia” nu este un teatru elegant cum sunt suratele sale din Capitala. Aflata in centrul istoric supus acum renovarii, sala va beneficia curand de o modernizare si va apartine definitiv Companiei de Teatru „Passe Partout D.P.”, care isi merita un loc in peisajul cultural bucurestean.

Citeste si:  Decoratiuni de Craciun handmade

Pentru rezervari si bilete: casa salii Rapsodia din Str. Lipscani nr. 53, telefon 021/315.89.80 sau 0734.540.593, zilnic in intervalul orar 11.00-18.00.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.