„Restul e tacere”, in cursa pentru premiile festivalului de la Palm Springs

Filmul „Restul e tăcere”, regizat de Nae Caranfil, concurează la categoria „Cel mai bun film străin” în cadrul Festivalului InternaÅ£ional de Film de la Palm Springs (SUA), unde va fi prezentat pe 16 ÅŸi 17 ianuarie, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Pelicula lui Caranfil va fi prezentată într-o competiÅ£ie selectă, alături de producÅ£ii cum ar fi „The Burning Plain” (cu Charlize Theron ÅŸi Kim Basinger în rolurile principale, pe un scenariu de Guillermo Arriaga, cunoscut pentru „Babel” ÅŸi „21 Grams”) ÅŸi animaÅ£ia „Waltz with Bashir”, nominalizat la Globurile de Aur 2009.

Citeste si:  Tombola, cadou si modele noi la www.tarafashion.ro

„Restul e tăcere”, lansat în România pe 7 martie 2008, îi are în rolurile principale pe Marius Florea Vizante, Ovidiu Niculescu ÅŸi Mirela Zeta, iar scenariul urmăreÅŸte începuturile cinematografiei româneÅŸti.

Pelicula are în palmares premiul pentru lungmetraj al Festivalului Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi IPIFF 2008 şi premiul publicului la Gala B-EST.

Citeste si:  Insulele grecesti IV - RHODOS

În iulie 2008, filmul a fost desemnat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) ca propunere a României la Oscarurile din 2009. Nominalizările pentru premiile Academiei Americane de Film vor fi anunţate pe 22 ianuarie, în Los Angeles, iar gala de decernare este programată o lună mai târziu.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.