Sicilia, cea mai mare insula a Mediteranei

Please select a featured image for your post

Sicilia este una din regiunile autonome ale Italiei, amplasata intre continentul European si cel African si e cea mai mare insula din Marea Mediterana. Situata la sud de uscatul Italiei, este una din cele mai cunoscute destinatii de vacanta, datorita litoralului sau si a peisajelor frumoase, precum si a insulitelor ce o inconjoara: grupul Insulelor Liparice, Insulele Egadice si Insulele Pelagrice. Principalele orase ale acestuia sunt: Palermo, Catania, Messina, Siracusa, Marsala si Trapani iar Taormina reprezinta un oras de mare importanta. Palermo este un important centru cultural si de afaceri ce se remarca prin arhitectura si prin atmosfera sa distinsa. Palermo este capitala regiunii si detinatoarea a celor mai complexe muzee arheologice, a unor piete cu monumente si biserici din evul mediu, iar centrul medieval e plin de magazine si ateliere mestesugaresti. Cele mai importante atractii turistice sunt Palatul din Piazza della Vittoria, inchinata Sfintiilor Apostoli Petru si Pavel. Acesta e decorat cu un mai multe stiluri de arta: romanica, araba si bizantina iar capela acesteia a fost de curand renovata. La cativa km de Palermo se afla Catedrala si Manastirea Benedictina situata in Monreale si Cefale, un oras-statiune cu cateva atractii arhitectonice in stil arab, nomand si spaniol, cel mai relevant exemplu fiind Catedrala.
Una din cele mai cunoscute statiuni marine este Taormina, situata pe coasta de est, la poalele Vulcanului Etna, unul dintre cei mai inalti si active din lume. Aceasta e o statiune foarte populara, cu plaje la marea Ionica, cu apa foarte calda si cu un continut ridicat de sare.
Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun cum te intelegi cu animalele
Cele mai apropiate plaje sunt cele de la Mazzaro, plaje cu pietris, pana la care se poate ajunge cu telecabina.
Taormina de azi se afla pe locul unui oras antic, pe un deal ce reprezinta partea terminala a unui tarm muntos care se intinde din Cape Pelorus pana in Taormina. Orasul vechi se afla la 300 de m deasupra nivelului marii, iar mai sus cu 150 de metri se afla rezervoare de apa, morminte si un edificiu numit Naumachia.
Citeste si:  Unde mergem diseara? 30 octombrie
Cel mai mare simbol al orasului este teatrul vechi grecesc, ce impresioneaza prin vechime si prin frumusete, fiind folosit si in prezent pentru spectacole si concerte.
Alte atractii in Taormina sunt Palazzo Corvaja, o cladire cu origini arabe, ce gazduieste biroul artistic si un muzeu al folclorului local iar in Piazza IX Aprilie se afla un vechi turn cu ceas ce dateaza din sec XII. Al doilea oras ca marime din Sicilia este Catania, oras situat pe coasta de est. Orasul e capitala provinciei cu acelasi nume si e pozitionat la sud de Vulcanul Etna. Catania este locul unde a fost infiintata prima universitate din Sicilia.
Citeste si:  VAMA: In 3 zile vine vara... pe 29 mai, la Hard Rock Cafe
Messina a fost fondat de colonistii greci in sec VIII iHr si se numea initial Zancle, in traducere coasa, datorita formei sale. De acest nume amintesc si in prezent scarile Scalinata Zanclea. Orasul a fost distrus aproape in totalitate de un cutremur asociat cu tsunami in anul 1908, provocand multe pierderi de vieti omenesti. Siracusa, este centrul administrative al provinciei cu acelasi nume si unul din cele mai vechi orase din lume. Acesta a fost unul din cele mai bogate si mai puternice orase ale Greciei Mari si orasul lui Arhimede, care si-a gasit moartea in timpul luptei romanilor pentru cucerirea orasului.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.