„Slumdog Millionaire”, marele castigator la gala premiilor acordate de criticii americani

Filmul „Slumdog Millionaire”, cu cinci premii în palmares, a surclasat o altă peliculă creditată cu ÅŸanse mari la Oscar, „The Curious Case of Benjamin Button”, la gala de decernare a Critics’ Choice Awards, care a avut loc, vineri dimineaţă, în oraÅŸul Santa Monica din statul american California.

CoproducÅ£ia Hollywood-Bollywood, nominalizată la ÅŸase categorii, a reuÅŸit să câştige premiile pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Danny Boyle), Cel mai bun scenarist (Simon Beaufoy), Cel mai bun tânăr actor (Dev Patel) ÅŸi Cel mai bun compozitor (A.R. Rahman). Comic ÅŸi romantic în egală măsură, „Slumdog Millionaire” prezintă povestea unui tânăr indian intrat într-un concurs de cultură generală pentru a-ÅŸi impresiona prietena.

Citeste si:  Sunnyday.ro - pentru zile vesele

Surprinzător, „The Curious Case of Benjamin Button”, care a avut opt nominalizări la Critics’ Choice Awards, nu a câştigat niciun măcar un premiu. Pelicula, care are cinci nominalizări la Globurile de Aur, marchează a treia colaborare a lui Brad Pitt cu regizorul David Fincher, după „Fight Club” ÅŸi mega-succesul „Se7en”, plasat de mulÅ£i între primele 10 thriller-uri din toate timpurile. Plecând de la o povestire de F. Scott Fitzgerald, scenariul urmăreÅŸte destinul unui bărbat care se naÅŸte, practic, deja bătrân ÅŸi, odată cu trecerea timpului, merge înapoi pe scara vârstei. Partenera lui Pitt este interpretată de Cate Blanchett.

Citeste si:  Work & Travel (partea I)

Sean Penn, care joacă rolul unui homosexual ales într-o funcÅ£ie publică în pelicula „Milk”, regizată de Gus Van Sant, a fost desemnat Cel mai bun actor în rol principal, în vreme ce câştigătorul categoriei Cel mai bun actor în rol secundar a fost desemnat regretatul Heath Ledger, pentru prestaÅ£ia sa în rolul Joker din „The Dark Knight”. AcelaÅŸi film, unul dintre succesele de casă din 2008, a câştigat ÅŸi titlul de Cel mai bun film de acÅ£iune.

Citeste si:  Legendele rock-ului ies din hibernare

Un lucru inedit s-a întâmplat la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal, unde premiul a fost acordat atât lui Anne Hathaway, pentru rolul din „Rachel Getting Married”, cât ÅŸi „veteranei” Meryl Streep, pentru prestaÅ£ie din „Doubt”.

Premiile Critics’ Choice Awards, acordate de AsociaÅ£ia Criticilor de Film din SUA, au ajuns, în 2009, la cea de-a 14-a ediÅ£ie. Ceremonia de decernare din acest an a fost transmisă în direct de postul muzical de televiziune VH1.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.