“Slumdog Millionaire” si “The Curious Case of Benjamin Button”, marii castigatori ai premiilor BAFTA

Filmul “Slumdog Millionaire”, cu şapte trofee, şi “The Curious Case of Benjamin Button”, cu trei, sunt marii câştigători de la gala Premiilor BAFTA, desfăşurată duminică seara, la Royal Opera House, în Londra.

După ce a fost nominalizat la 11 categorii, “Slumdog Millionaire” a reuÅŸit să îşi adjudece premiul pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Danny Boyle), Cel mai bun scenariu adaptat (Simon Beaufoy), Cea mai bună coloană sonoră (A. R. Rahman), Cea mai bună imagine (Anthony Dod Mantle), Cel mai bun montaj (Chris Dickens) ÅŸi Cel mai bun sunet (Glenn Freemantle, Resul Pookutty, Richard Pryke, Tom Sayers, Ian Tapp). Filmul este o coproducÅ£ie SUA-Marea Britanie-India care demonstrează că Hollywood ÅŸi Bollywood pot colabora cu succes. Povestea, comică ÅŸi romantică în egală măsură, este despre un tânăr indian care intră într-un concurs TV de cultură generală pentru a-ÅŸi impresiona prietena. La Globurile de Aur, „Slumdog Millionaire” a căştigat de asemenea cele mai multe premii, patru, inclusiv Cel mai bun film dramă.

Citeste si:  Cum trebuie sa slabeasca Berbecii, Taurii, Gemenii, Racii, Leii si Fecioarele

Cea mai bună scenografie, Cel mai bun machiaj ÅŸi Cele mai bune efecte speciale au fost câştigate de „The Curious Case of Benjamin Button”, nominalizat ÅŸi el tot la 11 categorii. Pelicula, care a apărut pe marile ecrane la sfârÅŸitul anului, marchează a treia colaborare a lui Brad Pitt cu regizorul David Fincher, după „Fight Club” ÅŸi mega-succesul „Se7en”, plasat de mulÅ£i între primele 10 thriller-uri din toate timpurile. Plecând de la o povestire de F. Scott Fitzgerald, scenariul urmăreÅŸte destinul unui bărbat care se naÅŸte, practic, deja bătrân ÅŸi, odată cu trecerea timpului, merge înapoi pe scara vârstei. Partenera lui Pitt este interpretată de Cate Blanchett.

Citeste si:  A doua pierdere

Câştigător al unui Glob de Aur pentru prestaÅ£ia din „The Wrestler”, Mickey Rourke a fost desemnat ÅŸi de juriul britanic drept Cel mai bun actor în rol principal, în vreme ce la Cea mai bună actriţă, Kate Winslet a câştigat pentru prestaÅ£ia din „The Reader”, după ce a fost nominalizată la aceeaÅŸi categorie ÅŸi pentru „Revolutionary Road”.

Cel mai bun actor în rol secundar a fost declarat Heath Ledger, pentru rolul maleficului Joker din filmul care a dominat multă vreme box office-ul anului trecut, „The Dark Knight”. Ledger, care a murit pe 22 ianuarie 2008, la vârsta de 28 de ani, din cauza unei supradoze accidentale de medicamente, a „primit” prestigioasa distincÅ£ie post-mortem, la fel ca ÅŸi Globul de Aur, pentru acelaÅŸi rol. Pentru prestaÅ£ia din „Vicky Cristina Barcelona”, Penelope Cruz a fost desemnată Cea mai bună actriţă în rol secundar.

Citeste si:  Cadouri speciale, reduceri la www.tarafashion.ro

„Wall-E” a fost votat Cea mai bună animaÅ£ie a anului 2008, în detrimentul producÅ£iilor „Persepolis” ÅŸi „Waltz with Bashir”.

Premiile BAFTA sunt acordate în fiecare an, începând din 1947, de British Academy of Film and Television Arts.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.