”The Curious Case of Benjamin Button” si ”Frost/Nixon”, favorite la Globurile de Aur

Peliculele ”The Curious Case of Benjamin Button” ÅŸi ”Frost/Nixon” sunt principalele favorite la Globurile de Aur, cu cinci nominalizări fiecare, anunÅ£ate, joi, de AsociaÅ£ia Presei Străine de la Hollywood, informează Reuters.

Cele două producÅ£ii se află, printre altele, pe lista nominalizărilor la cea mai importantă categorie – cel mai bun film dramă. Celelalte trei filme nominalizate la această categorie sunt „The Reader”, „Revolutionary Road” ÅŸi „Slumdog Millionaire”.

„Curious Case of Benjamin Button”, care va apărea pe marile ecrane româneÅŸti la 20 februarie, marchează a treia colaborare a lui Brad Pitt (foto) cu regizorul David Fincher, după „Fight Club” ÅŸi mega-succesul „Se7en”, plasat de mulÅ£i între primele 10 thriller-uri din toate timpurile. Plecând de la o povestire de F. Scott Fitzgerald, scenariul urmăreÅŸte destinul unui bărbat care se naÅŸte, practic, deja bătrân ÅŸi, odată cu trecerea timpului, merge înapoi pe scara vârstei. Partenera lui Pitt este interpretată de Cate Blanchett.

Citeste si:  Spune stop conflictelor

„Frost/Nixon”, care va fi lansat în România la 23 ianuarie 2009, este regizat de Ron Howard ÅŸi prezintă evenimentele de după scandalul Watergate, cu focus pe prezenÅ£a fostului preÅŸedinte Richard Nixon în emisiunile TV realizate de David Frost. Singurii actori cunoscuÅ£i de pe afiÅŸ sunt Kevin Bacon ÅŸi Oliver Platt, însă punctul forte al producÅ£iei este scenariul, inspirat de o piesă a lui Peter Morgan.

Citeste si:  Unde mergem in week-end? 30 noiembrie - 2 decembrie

Decernarea premiilor Golden Globe, ajunsă la cea de-a 66-a ediţie, va avea loc pe 11 ianuarie, la The Beverly Hilton, Los Angeles, şi va fi transmisă în direct prin intermediul NBC în peste 150 de ţări din toată lumea.

Globurile de Aur sunt a doua categorie de premii, ca importanţă, acordate în cinematografie, după Oscaruri – premiile Academiei Americane de Film, care vor fi decernate pe 22 februarie, la Kodak Theater, tot în Los Angeles.

Citeste si:  Horoscopul dragostei in septembrie 2011

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.