„The Wrestler”, de Darren Aronofosky, a câştigat Leul de Aur la VeneÅ£ia

Filmul american „The Wrestler”, în regia lui Darren Aronofosky, apreciat pentru interpretarea lui Mickey Rourke în rol titular, a câştigat Leul de Aur, sâmbătă, la încheierea celei de-a 65-a ediÅ£ii a Festivalului de Film de la VeneÅ£ia.

Filmul spune povestea lui Randy „Ram” Robinson (Mickey Rourke), un luptator profesionist, celebru prin anii ’80, care este forÅ£at să se retragă când un atac de cord îi dovedeÅŸte că va muri în ring dacă nu renunţă la sport. Bărbatul se angajează într-un magazin de delicatase, se mută cu o stripteuză trecută de prima tinereÅ£e ÅŸi încearcă să comunice părinteÅŸte cu fiul acesteia. TotuÅŸi, ocazia unui meci împotriva vechiului său oponent, Ayatollah-ul, îl face pe Ram să revină în ring.

Citeste si:  Scurt/4: Istorii de inima neagra – patru povesti despre viata si moarte

Filmul câştigător al trofeului Mostrei este semnat de Darren Aronofosky, regizorul peliculelor „The Fountain” (2006) ÅŸi „Requiem for a Dream” (2000).

Leul de Argint pentru regie i-a revenit lui Aleksey German Jr. pentru „The Paper Soldier” (Rusia). Pelicula a obÅ£inut ÅŸi Premiul Osella pentru cea ma bună cinematografie.

Premiul special al juriului a fost acordat peliculei „Teza” de Haile Gerima, o coproducÅ£ie Etiopia/Germania/FranÅ£a, despre regimul marxist în Etiopia văzut de un intelectual etiopian, care a studiat medicina în Germania, ÅŸi se întoarce pentru a-ÅŸi ajuta conaÅ£ionalii, dar se găseÅŸte în mjlocul violenÅ£ei ÅŸi a manipulărilor politice. „Teza” a câştigat ÅŸi Premiul Osella pentru cel mai bun scenariu, semnat de Haile Gerima.

Citeste si:  Excrementele de pasari- atentat la viata

Premiile pentru interpretare Copa Volpi le-au revenit actorilor Silvio Orlando, pentru „Il papà di Giovanna” de Pupi Avati, ÅŸi Dominique Blanc, pentru „L’autre” de Patrick Mario Bernard and Pierre Trividic, în timp ce Premiul „Marcelo Mastroiani”, acordat celui mai bun tânăr actor sau celei mai bune tinere actriÅ£e, a fost câştgat de Jennifer Lawrence pentru interpretarea din „The Burning Plain” de Guillermo Arriaga. ActriÅ£a a jucat, în acest film, alături de Kim Basinger ÅŸi Charlize Theron.

Citeste si:  Stefan Banica jr.

Juriul prezidat de Wim Wenders ÅŸi compus din Juriy Arabov, Valeria Golino, Douglas Gordon, Lucrecia Martel, John Landis ÅŸi Johnnie To i-a acordat Premiul Special Lion pentru întreaga activitate regizorului german Werner Schroeter pentru „activitatea sa mereu inovatoare ÅŸi lipsită de compromisuri”.

Premiul „Luigi De Laurentis” pentru un film de debut a fost acordat, de către juriul compus din Abdellatif Kechiche, Alice Braga, Gregory Jacobs, Donald Ranvaud ÅŸi Heidrun Schleef, peliculei „Pranzo Di Ferragosto”, semnată de Gianni Di Gregorio.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.