Acordare credite

Din ce in ce mai multe persoane apeleaza la varianta creditarii pentru a depasi impasul financiar.
Iti doresti un credit si iti faci griji in legatura cu scoring-ul pe care il vei obtine la banca? Va dezvaluim noi cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti atunci cand vine vorba de acordarea creditelor.
Acel scoring ne poate schimba viata, pana la urma.
In ultimul timp am devenit oameni innebuniti dupa credite. De ce? Pentru ca avem nevoie din ce in ce mai multa de bani, economia tarii degradandu-se parca pe zi ce trece.
Acel scoring se face de catre analistul de credite al bancii atunci cand te hotarasti sa ceri un imprumut. Si, contrar a ceea ce se crede, acest scoring se face atat pentru persoanele fizice, cat si pentru cele juridice.

Citeste si:  Tatu vrea in telenovele

Ce este de fapt un scoring?

Ei bine, un scoring inseamna de fapt o analiza a veniturilor si cheltuielilor noastre, pentru a determina gradul de risc pe care banca si-l asuma in cazul acordarii unui credit. De asemenea, in acest fel se determina si suma care poate fi acordata cu un grad cat mai mic de risc. De asemenea, se tine cont si de activele imobilizate, care pot fi usor convertibile in bani, in cazul in care solicitantul nu mai poate achita creditul. Aceasta analiza conduce banca la o categorie de risc si in functie de aceasta categorie se ia decizia acordarii sau neacordarii creditului solicitat.

Citeste si:  Conflictele deschise la locul de munca

Inainte sa soliciti un credit, incearca sa iti analizezi tu singura situatia financiara, si sa te gandesti daca intr-adevar poti rambursa acea suma pe care o soliciti. Daca ai timp si poti, indreapta anumite lucruri, achita anumite datorii pe care le mai ai, redu cheltuielile pe cat de mult posibil. Acest lucru este benefic nu numai pentru a obtine un credit, ci si pentru a supravietui pe aceasta perioada de criza.
Din pacate, scorurile acestea sunt necesare atunci cand cerem ajutorul financiar al bancii, mai ales ca in ultimul timp s-au inasprit conditiile de creditare ale bancilor din cauza faptului ca tara este intr-un colaps financiar in momentul de fata.

Citeste si:  Opiniile privind nominalizarea lui Theodor Paleologu la Cultura, intre optimism si rezerve

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.