Alegere intre bani si jobul iubit

Imagineaza-ti ca la un moment dat s-ar putea sa fii pusa in situatia de a alege intre un job pe care ti-l doresti cu adevarat in care ai face nu chiar foarte multi bani, si un job pe care il urasti dar unde ai castiga de doua ori mai multi bani.
Desi este usor de spus, exista mai multe lucruri intr-o cariera decat numarul banilor pe care ii castigi.
Suntem de parere ca oamenii ar trebui sa se gandeasca pe termen lung atunci cand iau decizii de cariera. Este greu sa planifici pentru o perioada lunga atunci cand discuti despre acceptarea unui job in care nu te-ai simti bine.
S-ar putea sa nu rezisti suficient de mult in acel job, asa ca nu ar trebui sa iti faci atatea griji pentru viitor. S-ar putea sa descoperi ca economisirea unei cantitati mari de bani, pur si simplu nu merita.
Iata cateva intrebari pe care ar trebui sa ti le pui atunci cand analizezi cele doua variante:
– Merita sa stai intr-un job ca asta chiar daca faci de doua ori mai multi bani?
– Esti absolut sigura ca vei uri jobul respectiv?
– Exista vreo sansa, oricat de mica ar fi ea, ca acel job sa iti placa pana la urma?
La sfarsitul zilei, va trebui sa iei deciziile care sa se potriveasca mai bine nevoilor tale.
Exista o vorba veche care spune sa alegi jobul pe care ti-l doresti, pentru a nu considera ca muncesti. Asta este probabil ce au crezut toti, pana cand au intrat intr-un impas financiar.
Primul pas este sa decizi ce inseamna jobul pentru tine. Daca esti si tu precum majoritatea femeilor singur, jobul tau este atat o necesitate financiara, dar si o sursa profesionala si satisfactie personala.
Totul depinde de situatia fiecarei femei, tocmai de aceea trebuie sa iti evaluezi situatia in functie de nevoi.
Munca este o parte mare si importanta din viata oricarei persoane. Pentru femeile singure, in special cele fara copii , locul de munca trebuie sa fie in principal un loc in care sa se simta bine.
Daca insa, esti o femeie singura, si mai ai si un copil, atunci cu siguranta vei alege varianta care iti ofera cea mai buna siguranta si stabilitate financiara.

Citeste si:  Marocul, destinatia ideala pentru un sejur reusit

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.