Aptitudinile transferabile

Probabil ca te-ai saturat de slujba ta actuala. De fapt, probabil ca te-ai saturat de cariera ta actuala. Este timpul pentru o schimbare. Dar ce se intampla cu acea valoroasa experienta pe care ai acumulat-o in timp ce te-ai dus zi de zi la serviciu? Chiar trebuie sa o arunci la gunoi? Nu, nu trebuie. aAici intervin aptitudinile transferabile.
Ce sunt aptitudinile transferabile?
Aptitudinile transferabile sunt acele aptitudini care le aduni in timpul diferitelor joburi, muncii voluntare, hobby-urilor, sporturilor, sau altor experiente de viata care pot fi folosite in sluja ta viitoare sau intr-o noua cariera. Pentru a fi folositoare acestor schimbari in cariera, aptitudinile transferabile sunt de asemenea importante pentru aceia care intalnesc o noua provocare, pentru aceia care sunt in cautarea primului lor job, si pentru aceia care doresc sa reintre pe piata muncii.
Cum sa identificam aptitudinile transferabile?
De cele mai multe ori, descrierea joburilor este diferita de realitate. De aceea trebuie sa diseci fiecare job pe care l-ai avut pentru a descoperi ce aptitudini ai folosit pentru acel job.
Afla cum poti folosi aptitudinile transferabile
Atunci cand faci o schimbare in cariera ar trebui sa determini ce cariera este cea mai potrivita pentru tine. O parte din aceasta implica descoperirea carierei care ti se potriveste cel mai bine cu aptitudinile tale. Pentru a invata despre numeroase cariere si aptitudini care sunt cerute poti sa faci urmatoarele:
– Aduna informatii
– Citeste descrierea jobului
– Contacteaza asociatii profesionale.

Citeste si:  Body Mind Spirit Festival: 27-29 martie, Sala Palatului

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.