Asumarea corecta a riscurilor

Atunci cand vorbim de riscuri, stim foarte bine ca exista anumite persoane carora le place sa riste mai mult, si exista de cealalta parte alte persoane care refuza sa riste de teama esecului.
Din pacate, nu exista o modalitate magica care sa ne ajute sa prezicem un venit, sau un esec, insa exista cateva lucruri de catre trebuie sa tinem cont atunci cand suntem tentati sa ne asumam anumite riscuri sau sa le refuzam.
In primul rand, trebuie sa ne gandim la cat de mare este respectivul risc. Sa renunti la un salariu bun si sa te intorci la scoala sau sa abordezi un manager in legatura cu o idee neortodoxa pentru a restructura serviciul clientilor pot parea sarcini destul de dificile. Insa daca stai sa analizezi cu atentie, poate ca lucrurile nu stau chiar asa de rau, si ca merita sa risti pentru ca daca ai castiga, ai castiga mai mult decat ai pierde.
Pentru a invata sa iti asumi anumite riscuri, este important sa practici. Incepe prin a risca putin pentru a testa ceea ce functioneaza si ceea ce nu functioneaza pentru tine. Uneori, oamenii isi vor asuma un risc major din prima, si vor sfarsi prin a se alege cu un dezastru. Rezultatul va fi si mai dezastruos pentru ca nu isi vor mai asuma niciodata un risc si vor ramane blocati intr-o viata pe care nu si-o doresc.
Atunci cand evaluezi riscurile, cea mai buna strategie este sa evidentiezi cel mai bun scenariu care se poate intampla, dar si cel mai rau. Intreaba-ti colegii sau partenerii ce parere au in legatura cu aceste scenarii si incearca sa obtii diferite perspective. Odata ce ai acoperit extremele, te poti gandi limpede daca sa iti asumi acele riscuri sau nu, imaginandu-te in situatiile respective.
Ti-e teama de schimbare si nu esti motivata sa actionezi?
Uneori, cea mai infricosatoare parte a unui risc este faptul ca el chiar implica actiune.
Multor oameni le place statutul quo si nu vor sa faca o schimbare. Poti sa fii nefericita si nesatisfacuta, dar este o pozitie familiara si confortabila. Este foarte usor sa alegi confortul in defavoarea pasiunii.

Citeste si:  Copenhaga, portul comerciantilor

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.