Atingere succes dupa absolvire

Please select a featured image for your post

Dupa ani si ani in care te-ai dedicat studiilor, inca din prima zi de la gradinita, viata ta urmeaza sa se schimbe in mod drastic.
Nu vei mai avea carti, profesori sau teste. Nici nu vei mai avea mult timp vacanta. Rutina pe care ai cunoscut-o o viata intreaga – aceea de a te trezi, de a merge la ore si de a invata si studia – este pe punctul de a se schimba total.
Pentru a te ajuta sa treci peste aceasta tranzitie de la facultate la cariera, ne-am decis sa iti dam cateva idei, cateva sfaturi.
Momentul in care termini facultatea si pasesti in lumea job-urilor este probabil momentul pe care l-ai asteptat ani la rand. Acesta este momentul in care iti incepi cu adevarat viata de adult. Si ai nevoie de mare noroc.
Nu stii de unde sa incepi? Iti sugeram sa parcurgi pasii de mai jos, intrucat sunt un ghid pentru momentele in care simti ca nu mai te regasesti, in momentele de impas.
Viata este acum putin diferita fata de cum era in facultate.
Anumiti studenti nu vor vrea niciodata sa paraseasca facultatea, si pana la urma, nici nu sunt de condamnat, pentru ca daca traiesc intr-un campus si au parte de mancare si de distractie, de control total asupra programului, nu ar vrea cu siguranta sa schimbe astea.
Pe masura ce absolvirea se apropie si primul tau job real aparare, toate aceste aspecte sunt pe cale sa se schimbe. In loc sa mergi in pat la 3 dimineata si sa te trezesti la ora 11 pentru primul tau curs, vei adormi mai devreme de 12 noaptea si te vei trezi cu mult mai devreme de ora 11.
Daca ai deja un job, atunci stii deja cum stau lucrurile.
” Vanatoarea” de job-uri nu este grea, dar poate uneori sa dureze mai mult timp. Daca esti la facultate, ar trebui sa iei aceasta cautare ca un curs, devotandu-ti timpul cautarii. Daca ai absolvit deja atunci ar trebui sa fie primul lucru pe care il faci in fiecare zi.
Pe masura ce cauti acest job ideal, adu-ti aminte sa examinezi job-ul insusi, cultura corporatiei, oportunitatile de crestere si dezvoltare, si salariu si compensatie.

Citeste si:  Nicoleta Luciu

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.