Atitudinea in relatiile publice

De ce clientul are intotdeauna dreptate?Asta este intrebarea pe care si-o pun majoritatea dintre voi care lucreaza in domeniul relatiilor publice si intampina probleme de comunicare cu clientii.
De fapt.. clientul nu are intotdeauna dreptate, dar chiar si atunci cand greseala este a lui, tu trebuie sa interactionezi cu el intr-o maniera cat mai placuta si amabila pentru a-l face sa inteleaga unde este problema.
Chiar daca el nu are intotdeauna dreptate, exista o “lege” in afaceri, care spune ca: “Daca vrei sa-ti mearga afacerea, spune cum spune clientul si fa ca tine.” Un client multumit va spune intotdeauna si altora despre experienta placuta pe care a avut-o si cel mai probabil ca va face o recomandare buna asupra serviciilor companiei la care lucrezi. Un client nemultumit va spune la inca 10 si astfel riscul de a nu mai apela nimeni la serviciile companiei pe care o reprezinti este mult mai mare.
Desigur, sunt si momente cand clientul are dreptate, dar nu stii pentru ca ori nu ai acordat atentie, ori nu esti informata corect. In astfel de situatii, cel mai bine ar fi sa incerci sa te informezi mai bine, mai ales inainte de a spune “nu” unui client.
Daca vrei ca afacerea sau compania pentru care lucrezi sa mearga bine, incearca sa ai o atitudine libera, degajata si naturala fata de client, fara a uita deoparte seriozitatea si empatia.
Clientii, indiferent de domeniu, indiferent ca lucrezi intr-un restaurant, intr-o clinica sau intr-un supermarket, vor sa vada implicare si interes din partea celor cu care interactioneaza.
Inainte de a actiona, incearca sa te pui in locul lor si sa te gandesti ca si tu, la randul tau, esti in rolul de client fata de alte persoane. Chiar daca ai o zi proasta sau pur si simplu nu ai chef sa fii amabila cu cei din jur, nu lasa sa se vada asta in atitudinea ta. Lasa problemele personale la usa si poarta-te asa cum ti-ar placea sa se poarte cei din jur cu tine.
Zambeste, pastreaza un ton cald si amabil si nu uita ca tu reprezinta afacerea si compania unde lucrezi.

Citeste si:  Unde mergem diseara? 22 octombrie

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.