Atitudinea influenteaza succesul in afaceri

Este o realitate faptul ca in timpul perioadei de criza economica, multi antreprenori au intrat intr-o stare de panica cu privire la viitorul afacerii lor. Da, este greu sa ne facem pe noi insine constienti de orice probleme financiare care ne pot afecta in mod direct, dar adoptand o atitudine negativa, am putea in realitate sa facem mai mult rau reusitei noastre pe mai departe.
Teama ne poate influenta viata. Atat cea personala, cat si cea profesionala. La sfarsitul spectrumului, teama poate sa fie singurul lucru care ne impinge catre succes si care ne poate motiva. Pe de alta parte, poate sa aiba efecte dezastruoase, intrucat teama ne influenteaza emotiile cu privire la abordarea afacerii ceea ce ne poate afecta stilul de management, si schimbandu-ne prin urmare profitul. Teama ne face sa ne asumam mai putine riscuri si, prin urmare, sa avem mai putine sanse de a castiga. Totusi, daca suntem in stare sa trecem peste problemele care ne afecteaza atitudinea, ne putem imbunatati succesul per ansamblu.
Este foarte posibil sa exista un numar mare de factori care sa fi cauzat aceasta atitudine a ta mai putin pozitiva, dar, pentru a combate aceasta atitudine trebuie sa fii in stare sa identifici ceea ce merge bine in afacerea ta. Daca la un moment dat ai atras mai multi clienti sau ai fost martora unor incasari fabuloase datorita unor strategii promotionale de marketing, trebuie sa te concentrezi asupra acestora acum mai mult ca oricand. Daca ai pierdut bani ca si rezultat al recesiunii, cauta noi strategii de marketing.
In timpul perioadei de criza, avem deseori ganduri negative fie despre noi, fie despre afacerea noastra. Daca le permitem grijilor sa ne diminueze abilitatea de a ramane pozitivi atunci vom lua anumite decizii timid, refuzand riscurile. Recunoasterea unei oportunitati minunate in timpul acestor perioade dificile ar putea fi un lucru care sa te ajute sa fii in fruntea competitorilor.
In final, cele mai eficiente modalitati in care iti poti ajuta afacerea sa reuseasca ca si rezultat al atitudinii tale pozitive este sa practici afirmatiile pozitive si sa gandesti pozitiv.

Citeste si:  Robbie, au venit extraterestrii?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.