Calculeaza-ti cheltuielile

Daca nu ai avut pana acum succes in urmarirea cheltuielilor de zi cu zi, e timpul sa iei masuri si sa incerci sa stabilesti un anumit buget, de la care sa nu te mai abati. Numai asa vei putea sa pui deoparte ceva bani, mai ales ca se stie foarte bine faptul ca traversam o periaoda economica destul de dura.
In primul rand trebuie sa te apuci sa stabilesti un anumit buget pentru fiecare luna, in functie de cheltuielile pe care le ai in fiecare luna. Estimeaza suma pe care o cheltui pe facturi si mancare, si mai adauga o anumita suma de bani si pentru placerile de zi cu zi.
Odata ce ai stabilit bugetul respectiv incearca sa nu il depasesti sub nici o forma. Gandeste-te ca doar de atatia bani dispui si limiteaza-te la aceasta suma.
In cazul in care consideri ca nu te ajungi cu banii si iti doresti un credit, noi spunem sa te mai gandesti o data, pentru ca o astfel de alegere, o astfel de hotarare iti poate schimba viata in mod defintiiv. Gandeste-te ca te vei incarca cu anumite rate lunare. Gandeste-te daca poti sa faci fata acestor cheltuieli si daca se merita sa apelezi la o astfel de varianta de finantare.
In cazul in care ai copii, putem sa bagam mana in foc ca ii rasfeti si le cumperi tot ce isi doresc. Ar trebui totusi sa fii mai moderata in aceasta privinta. Invata-i si pe cei mici cum sa valoreze banii, cat de greu se castiga ei si cat de usor se pot cheltui. Cu siguranta cel mic va intelege daca stii cum sa ii explici, si isi va da seama ca este mult mai important ca familia sa aiba anumite rezerve financiare pentru perioadele de criza, decat sa aiba mai multe jucarii in casa.
Tine minte faptul ca o persoana calculata, nu inseamna ca este o persoana zgarcita. Nu te lasa influentata de ceea ce spun cei din jur. Este drept totusi, ca nu trebuie nici sa cazi in extrema cealalta, de a fii zgarcita si a-ti refuza anumite placeri, doar de dragul de a avea mai multi bani in cont. In fond si la urma urmei, doar o viata avem si prea multe restrictii ne-o pot face mai putin fericita.

Citeste si:  Coordonarea

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.