Calitatile antreprenorilor de succes

O persoana care decide sa isi inceapa propria afacere va trebui sa parcurga un drum lung, tumultos, plin de ocazii, dar si blocat de obstacole. In timp ce anumiti oameni pot avea motivatia si dorinta pentru ca afacerea lor sa functioneze, este posibil sa nu aiba si timpul necesar pentru a investiga corespunzator. Ca si rezultat, mii de afaceri esueaza in fiecare an.
De ce este nevoie pentru a fi un antreprenor de succes? Aceasta este intrebarea pe care majoritatea proprietarilor de afaceri si-o pun.
Nu exista o personalitate antreprenoriala ideala. Antreprenorii de succes pot fi analitici sau intuitivi.
Mai jos sunt cateva dintre caracteristicile care ar trebui sa se regaseasca la fiecare antreprenor.
1. Ei viseaza si gandesc in stil mare
Antreprenorii de succes au abilitatea de a-si imagina o noua realitate si dorinta de a fructifica acest lucru. Ei au vise marete si nebunesti, desi aceste vise este posibil sa nu fie prea realiste sau practice. Dar sunt cei mai mari visatori cei care reusesc cu adevarat. Ei se gandesc ca exista posibilitati nelimitate.
2. Ei au o viziune pentru schimbarea pozitiva
Antreprenorii care isi doresc sa reuseasca stiu ca aduc o contributie unica societatii. Ei incep o afacere, nu numai pentru a-si schimba propriile vieti, ci si pentru a face diferenta in lume si pentru a transforma lumea intr-un loc mai bun. Ei vor ca produsele sau serviciile lor sa reuseasca, sa fie un succes nu numai in termen de profit, ci si sa produca o schimbare pozitiva in comunitatile in care traiesc, rezolvand problemele existente. Ei sunt motivati de dorinta lor de a-si imbunatati viata la un nivel mai larg.
3. Ei au o viziune mai clara asupra a ceea ce vor sa atinga
Antreprenorii de succes au viziunea viitorului – ceea ce vor sa atinga, ce oportunitati le sunt necesare, si cum pot fi ele indeplinite. Viziunea lor le acorda lor un scop si ii ajuta sa ii mentina concentrarea.
4. Ei isi asuma riscuri calculate
In mod contrar a ceea ce se crede, antreprenorilor nu le place riscul atat de mult.
5. Ei sunt auto-motivati
Antreprenorii au o incredere puternica in propriile lor idei, capabilitatile lor si in ei insisi.
6. Ei se conduc dupa rezultate
Antreprenorii de succes sunt pasionati in legatura cu rezultatele lor. Ei isi doresc ca actiunile lor sa aibe un impact direct asupra rezultatelor.
7. Au o dorinta puternica de a fi independenti
Antreprenorilor le place sa fie la conducere si sa fie propriul lor sef. Ei vor sa detina controlul si sa isi croiasca propria lor cale.
8. Ei stiu cum sa vanda. Afacerea inseamna sa vinzi
Fie ca iti vinzi ideea unui investitor, negociezi cu o banca pentru un imprumut, sau discuti cu un furnizor, antreprenorii trebuie sa stie cum sa vanda.
9. Au un simt puternic de a acumula avere
Antreprenorii apreciaza ceea ce banii ar putea sa le aduca in viata lor si imbratiseaza cu putere acest lucru. Ei stiu ca succesul financiar le poate oferi libertate si stare de bine.

Citeste si:  Primul dromader clonat s-a nascut in Dubai

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.