Cand sa demisionezi

Foarte multe persoane devin frustrate la locul de munca din cauza sefilor, colegilor sau pur si simplu din cauza mediului. Dar cum stim cand anume avem nevoie de o pauza sau o vacanta. Demisia este o decizie serioasa care necesita foarte mult de gandit. Exista cativa factori la care ar trebui sa te gandesti si pe care ar trebui sa ii discuti cu familia ta inainte de a renunta la locul de munca.
1. Cerceteaza piata locurilor de munca
Este mult mai usor atat pentru tine, cat si pentru familia ta daca ai cateva joburi in minte inainte sa demisionezi. In acest mod iti vei reduce stresul gandindu-te la datorii.
2. Determina daca jobul tau iti afecteaza sanatatea
Daca stresul de la locul de munca iti afecteaza sanatatea fizica si mentala, acesta este un semn clar ca este momentul sa abandonezi si sa pleci. Nicio suma de bani sau statut nu merita sa iti ruinezi sanatatea, din moment ce nu vei fi in stare sa te bucuri de lucrurile pentru care ai muncit din greu. In acest caz, poate sa fie mai bine sa pleci.
3. Gandeste-te daca poti sau nu sa avansezi din aceasta pozitie
Sa te plictisesti la munca inseamna ca vei ajunge sa fii nesatisfacuta profesional. Este important sa fii intr-un loc de munca care sa iti permita avansarea atat personala, cat si profesionala. Daca nu poti sa avansezi, ar trebui sa te gandesti sa renunti la jobul respectiv.
4. Contempleaza-ti siguranta
Daca nu te simti sigura la locul de munca, atat din punct de vedere fizic sau psihologic, atunci acesta nu este locul potrivit pentru tine.
5. Discuta cu familia ta
Familia ta are informatii pe care nicio alta persoana nu le are. Ei vad cum te comporti atunci cand vii acasa de la munca, si sunt extrem de constienti de modul in care acest lucru ii afecteaza. Ia in considerare modul in care jobul tau ii afecteaza pe cei din jurul tau pentru a lua o decizie mai buna.
6. Analizeaza-ti situatia financiara
Poti sa traiesti un pic mai mult cu mai putin bani pana iti gasesti un nou loc de munca? Acest factor trebuie neaparat luat in considerare atunci cand te gandesti la renuntarea jobului.
7. Ia in considerare alte oferte
Decat daca devii independenta din punct de vedere financiar, nu vei mai avea nevoie de un nou loc de munca.

Citeste si:  Horoscopul lunii aprilie 2013

Este greu sa iei o astfel de decizie, dar exista cativa indicatori clari care te pot ajuta. Discutiile cu prietenii apropiati si cu familia ta pot ajuta.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.