Cardurile de credit

Cartile de credit sunt prea simplu si prea usor de obtinut, dar pot fi mult mai greu de manevrat.
Cartile de credit sunt precum parintii. Sunt intotdeauna acolo cand ai nevoie de ele, dar vin repede sa iti spuna ” Ti-am spus eu”, atunci cand esti coplesita de datorii.
Am cerut sfatul unui consultant financiar pentru a lista principalele lucruri pe care nu trebuie sa le facem cu cartile de credit.
1. Nu face numai platile minime
2. Nu purta prea multe carduri
Cardurile multiple face mai usoara indatorarea, pentru ca este mai greu sa tii cont de cat anume ai cheltuit. Sa ai mai multe carduri de credit nu este rau. Este rau modul in care le folosesti. Limiteaza cardurile din portofel la doua.
3. Nu uita sa platesti rata
4. Nu lua bani in avans
Acesti bani vin de obicei cu rate ale dobanzii mari, facandu-i mult mai scumpi. Evita toate costurile.
Atunci cand vrei sa apelezi la un card de credit, trebuie sa apelezi la unul care implineste toate nevoile tale. Du-te la diferite banci si cere mai multe detalii.
Vorbeste cu banca pentru a aranja un program de plata usor pentru cartile de credit. In acest fel vei stii exact cat de indatorata esti.
Nu cheltui mai mult decat limita cardului de credit daca vrei cu adevarat sa iti manevrezi datoria. Taxele aditionale pot fi aplicate.

Citeste si:  Cadouri pentru el

Cum sa alegi un card de credit

Un card de credit este un card care este eliberat de alte banci si alte institutii financiare, retaileri sau lanturi de magazine si ii permite unei persoane sa faca cumparaturi pe credit. Pe piata sunt disponibile diferite carduri de credit. Intereseaza-te care este rata dobanzii pe care va trebui sa o platesti. Acesta este un aspect foarte important, deloc neglijabil, pentru ca de rata dobanzii depinde in mare parte suma pe care o vei inapoia.

Citeste si:  Declaratii de dragoste in era Internetului

Un lucru extrem de important atunci cand vine vorba de cartile de credit este cumpatarea. Nu folosi cardul de credit pentru orice maruntisuri, intrucat sumele imprumutate se pot aduna si poti pierde urma banilor cheltuiti.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.