Care sunt slabiciunile tale?

Una dintre cele mai frecvente intrebari care ne trec prin minte atunci cand ne prezentam la un interviu este aceea daca isi va seama ca nu sunt chiar asa de pregatita sau potrivita pentru postul pentru care am aplicat. Lipsa de incredere si emotiile, ne fac de cele mai multe ori sa ne imaginam sau sa credem ca nu suntem suficient de pregatiti sau buni pentru a face fata unui nou loc de munca.
Te-ai gandit vreodata care sunt slabiciunile tale? Care sunt acele puncte slabe pe care angajatorul le simte inca de la prima intalnire?
Prima care ne tradeaza intotdeauna emotiile si teama este vocea. Cu cat suntem mai putin expresivi, vorbareti, cu cat facem pauze mai mari si mai dese, cu atat mai mult vom parea nesiguri pe noi sau in necunostinta de cauza.
Raspunsurile scurte, la obiect, lipsite de detalii sunt in dezavantajul nostru, avand in vedere faptul ca la un interviu trebuie sa dam tot ceea ce este mai bun din noi, sa aratam ca suntem foarte buni in ceea ce facem, ca nu fugim de responsabilitati sau de munca.
Limbajul trupului este foarte important atunci cand suntem in fata unui angajator. Majoritatea dintre cei care tin interviuri sunt foarte bine instruiti si au cunostinte de psihologie si limbajul trupului, care le fac munca mai usoara, avand in vedere ca pot “descifra” mult mai repede cu ce fel de persoana au de-a face.
Evita sa stai cu mainile in san, incrucisate sau sa gesticulezi foarte mult. Mainile tinute la piept denota teama, lipsa de implicare si interiorizare, care nu sunt tocmai cele mai cautate “calitati” la un candidat. Angajatorii cauta persoane pline de viata, deschise la noutati si provocari, persoane sigure pe ele si in primul rand, pozitive.
Cu cat ai o atitudine mai pozitiva, de invingatoare, cu atat mai usor iti va fi sa impresionezi si sa castigi postul pentru care ai aplicat.
Evita sa gesticulezi sau sa-ti treci prea des mainile prin par. Acest lucru denota nervozitate, emotii foarte mari si totodata nesiguranta.
Este bine sa fii cat mai calma si mai stapana pe situatie, fara a cadea in extreme si a deveni dezinteresata sau plictisita de interviu.
Pune intrebari, asculta pana la capat ce are de spus angajatorul si evita intrebarile capcana sau intrebarile prea directe referitoare la salariu.

Citeste si:  Stufstock 6 la start

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.