Cariera de la inceput pana la sfarsit

Please select a featured image for your post

Fiecare cariera incepe cu o alegere, o alegere care iti va schimba viata intr-un fel sau altul. Crezi ca stii totul despre alegerile pe care le faci in cariera? Multi oameni cred ca stiu exact cum sa aleaga job-ul ideal, dar se razgandesc de multe ori. Iata cateva mituri despre alegerile de cariera cu resursele de care ai nevoie pentru a lua o decizie informata.
1. Alegerea carierei este simpla
De fapt, alegerea carierei este un proces complex si ar trebui sa ii acorzi suficient timp. Planificarea carierei este un proces care implica multi pasi precum invatatul si ocupatiile.
2. Un consultant de cariera iti poate spune ce decizie sa iei
Un consultant de cariera sau orice alt profesionist in cariera nu iti poate spune ce cariera ti se potriveste cel mai bine. El sau ea te poate ghida in alegerea carierei sau iti pot facilita decizia.
3. Nu pot sa traiesc fara hobby-ul meu
Cine a spus asta? Atunci cand alegi o cariera, are sens sa alegi ceva care sa fie relationat cu ceea ce iti place sa faci in timpul liber, daca asta este dorinta ta. Oamenii au tendinta de a deveni foarte atasati de hobby-urile lor.
4. Ar trebui sa alegi o cariera din lista celor mai bune cariere
In fiecare an, exista un numar de articole si carti care listeaza ceea ce prezic expertii ca vor fi job-uri cool. Daca te uiti la aceste liste, cu siguranta vei vedea ceva care sa ti se potriveasca si care sa iti placa.
5. Daca economisesti suficienti bani, vei fi fericita
Salariul este important, dar acesta nu este singurul factor de care ar trebui sa tii cont atunci cand alegi cariera. Totusi, banii nu aduc neaparat fericirea. Pentru multi oameni este mai important sa se bucure de ceea ce fac.
6. Odata ce te alegi cariera, vei fi prinsa acolo pentru totdeauna
Nu chiar. Daca nu esti satisfacuta in cariera ta oricare ar fi motivul, poti intotdeauna sa ti-o schimbi. Multi oameni isi schimba cariera de multe ori in viata.
7. Daca imi schimb cariera, aptitudinile mele vor fi irosite
Aptitudinile tale vor ramane ale tale pentru totdeauna. Poti sa le duci de la un job la altul. Nu le poti folosi in acelasi mod, dar nu vor fi irosite.

Citeste si:  Albumul "Viva La Vida" al trupei rock Coldplay, cel mai vandut in anul 2008

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.