Cariera de succes in recesiune

In timpul acestui tumult economic, fiecare om fie tine cu ardoare de o pozitie, de un job, fie isi cauta un loc de munca. Tocmai de aceea iti oferim cateva sfaturi pentru a reusi sa iti gasesti un job.
1. In primul rand, intocmeste-ti un plan. Planul tau ar trebui sa includa tipul de job pe care il cauti, angajatorii pe care ii preferi, si o strategie pentru obtinerea unui interviu.
2. Nu te baza doar pe o singura tehnica pentru a-ti gasi un job. Cea mai buna abordare, in special pe o piata slaba, este o abordare multifatetata folosind un numar de tehnici.
3. Nu iti permite sub nici o forma sa fii descurajata sau distrasa. Ego-ul tau poate avea de suferit, dar cu cat te vei concentra mai bine, cu atat vei avea sanse mari de succes. Aminteste-ti ca uneori dureaza sa obtii job-ul pe care ti-l doresti.
4. Planuieste sa investesti un grad mai ridicat de efort in aceasta cautare, intrucat situatia economica a tarii o cere. Vei avea nevoie sa stabilesti un set de teluri pentru a-ti putea atinge obiectivul.
5. Nu ignora sau nu subestima puterea networkingului. Asta inseamna ca trebuie sa iti folosesti oamenii pe care ii cunosti, plus oamenii pe care ei ii stiu pentru a-ti deschide usi in calea ta catre gasirea unui loc de munca.
6. Tine cont de modul in care te prezinti in fata angajatorilor. Si primul contact pe care acestia il au cu tine este prin intermediul CV-ului si scrisorii de intentie. Deci atat CV-ul, cat si scrisoarea de atentie trebuie sa fie foarte bine redactate, fara greseli de ortografie si sa exprime intru totul realitatea.
Acestea sunt cateva dintre sfaturile pe care noi ti le oferim pentru a avea o cariera de succes, chiar daca situatia economica a tarii nu este una care sa ne multumeasca, ci din contra, starneste foarte multe alte probleme.
Tine cont de faptul ca in aceasta perioada de criza economica, nu prea se mai fac angajari, ci mai multe concedieri, asa ca ar fi bine sa nu fi prea pretentioasa, mai ales in cazul in care ai mare nevoie de un loc de munca.

Citeste si:  3 zile de promotii la www.tarafashion.ro

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.