Cariera incepe cu un pas – scoala

Toti tinerii din ziua de azi isi doresc o cariera stralucita si plina de reusite. Cati dintre cei care isi doresc asta, fac cu adevarat ceva pentru ea si cati se plang ca nu au cum, ca nu au posibilitati sau ca nimic nu le iese asa cum si-ar dori?
Pentru a avea o cariera stralucita, nu este de ajuns sa ai noroc sau persoane influente care sa te ajute, trebuie sa ai studii si cunostinte solide, mai ales despre domeniul in care ti ai propus sa faci cariera.
Pe premisa “ sunt baiatul lu„tata” sau “nepoata lu`bunicu`” merg foarte multe persoane din ziua de azi si de cele mai multe ori, le merge chiar foarte bine. Au posturi cu care se pot mandri, salarii pe masura, o viata de vis si probabil studii medii. Asta nu este o regula, sunt si persoane ambitioase, care au avut norocul de a avea in jur persoane influente, dar care au dat importanta si studiilor, inainte de a ocupa o functie sau un birou.
Ar fi nemaipomenit daca toata lumea ar da importanta acestui aspect si ar merge mai cu tragere de inima la cursurile unei facultati sau ale unui master.
Din pacate, in Romania, Ministerul Invatamantului parca nu-si mai da interesul absolut deloc pentru acele persoane car vor sa faca o cariera de pe bancile facultatii.
Avand in vedere numarul mare de candidati care au picat bac-ul anul acesta, foarte multe facultati particulare din tara, vor sa-si deschida portile si pentru acesti “studenti” care nu au promovat examenul de bacalaureat.
Lucru deloc fair-play si corect fata de acei studenti care chiar invata si merg la cursuri in mod constiincios. Cum putem face diferenta intre persoanele care chiar lupta pentru cariera lor si persoanele carora li se ofera totul pe tava?
Inainte de a ne raspunde la aceasta intrebare, cred ca este mai important sa avem grija de noi si sa ne preocupam de studiile si cunostintele noastre si dupa aceea sa stam sa cercetam ce se intampla in “curtea vecinului”.
Lucruri urate si nedrepte, din pacate, se intampla zi de zi, la locul de munca, pe strada, acasa sau oriunde. Aceste lucruri nu trebuie sa ne afecteze insa planurile de viitor si mai ales, cariera.

Citeste si:  Ateliere de creativitate pentru copii si bunici

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.