Cariera si familia

Daca te afli in situatia in care nu stii ce sa alegi intre cariera si familie, iata ce sfaturi iti putem da noi.
1. Educa-ti familia. A fi mama nu este sinonim cu a le face tu pe toate. Copiii trebuie invatati de mici ca parintii au nevoie de un loc de munca, de unde obtin banii pentru existenta zilnica si unde se pot dezvolta normal ca adulti.
2. Hotaraste-te ce vrei. Daca vrei sa devii directorul departamentului de PR din compania ta, impaca-te cu ideea ca nu iti vei vedea copiii la fel de mult precum ti-ai dori si ca ei vor sta mai mult cu dadaca sau tatal. Daca vrei sa iti dezvolti cariera, dar si sa iti vezi copiii zilnic dupa 8 ore de lucru, atunci evita locurile de munca la care ti se solicita sa calatoresti mai mult de jumatate din timp. Oricat de feminist ar parea, invata sa ghicesti companiile masculine. O companie agresiva, cu angajati aproape numai barbati, va intelege mai greu responsabilitatile tale de mama.
3. Cuvantul de ordine: energia!! Cum crezi ca te poti trezi cu o ora mai devreme dimineata sa le pregatesti micul-dejun micutilor si sa te duci cu doua-trei ore mai tarziu la culcare, daca nu ai energia necesara? Tu stii cel mai bine cand si de cata odihna ai nevoie. Unii oamenii au nevoie de doar patru ore de somn, altii insa reusesc sa isi recastige energia in sase-sapte ore. Nu iti mai impinge limitele mai departe decat oricare dintre inaintasele tale! Echilibru inseamna sa faci exact cat poti face, incercand in acelasi timp sa te simti bine.

Citeste si:  Horoscop de cariera 2011 pentru Tauri

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.