Ce faci cand devii sefa

Dupa ani de indeplinire a dorintelor fiecarui sef in parte, tu esti acum cea care „trage sforile”. Problema este ca tu stii ca lucrurile se vor schimba dar nu stii de unde anume sa incepi. Nu ai mai fost niciodata sefa inainte si te simti ciudat, ca un peste fara apa. Situatia este atat de inspaimantatoare incat s-ar putea sa iei in considerare renuntarea la aceasta slujba.
Sa fii seful este foarte diferit de a fi un angajat. Cele doua posturi sunt atat de diferite incat slujba ta nu mai are nici o legatura cu ocupatia pe care o aveai inainte. In management noile responsabilitati sunt de a te descurca cu oamenii. Primul lucru pe care trebuie sa il inveti este ca nu poti fi prietenul tuturor, ca nu poti sa faci toata munca tu singura si ca nu te poti purta ca o angajata.
Atunci cand esti sefa nu poti fi prietena cu aceeasi oameni cu care erai inainte. Asta inseamna ca nu mai poti sa iesi sa bei, sa joci biliard sau sa socializezi cu aceeasi oameni ca inainte. Chiar daca ai responsabilitatea de a fi prietenoasa cu toata lumea, sa ai prieteni poate parea ca favorizezi pe cineva. Chiar mai rau, prietenii tai te pot trage in tot felul de probleme.
Concentreaza-te asupra managementului. Noul tau scop este acela de a te descurca cu departamente, afaceri, sau orice ai fost tu insarcinata sa faci.

Citeste si:  Mii de oameni l-au condus pe ultimul drum pe Ion Dolanescu

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.