Ce informatii trebuie sa contina CV-ul

Inainte de a ajunge la un interviu sau la o discutie fata in fata cu angajatorul, primul lucru de care se “loveste” acesta este CV-ul.
De aceea este important sa-ti pregatesti bine CV-ul si sa aplici pentru posturi ori de cate ori ai ocazia.
Ce trebuie sa contina CV-ul si cum poti atrage angajatorii sa te cheme la interviu?
In primul rand, CV-ul trebuie sa contina informatii adevarate si care pot fi verificate si demonstrate foarte usor.
Experienta profesionala trebuie sa fie intotdeauna cea adevarata, cea care poate fi probata si verificata de catre angajator. Este bine sa treci fiecare experienta si fiecare loc de munca unde ai lucrat, pentru ca se adauga atat la cartea de munca, cat si la cunostintele acumulate de tine.
Evita sa treci totusi, in CV, informatii referitoare la job-urile unde nu ai avut un contract de munca sau la care nu ai stat mai mult de o luna de zile, pentru ca pot parea dubioase pentru angajator sau pot denota faptul ca nu te-ai implicat tu suficient incat sa poti prelungi perioada de timp in care ai lucrat in locul respectiv.
Nu trece in CV experiente sau locuri de munca in care nu ai lucrat, pentru ca acestea se pot verifica, firmele se cunosc intre ele, iar tu poti pica intr-o situatie foarte penibila in cazul in care vei fi intrebata pe cine cunosteai sau cu cine ai lucrat si nu vei stii ce sa raspunzi.
Pe langa locurile in care ai lucrat, este bine sa treci si responsabilitatile pe care le aveai la fiecare job. Da cat mai multe detalii referitoare la activitatea pe care o desfasurai si incearca sa evidentiezi astfel, care sunt cele mai bune calitati, atuu-ri care fac din tine candidatul ideal.
Asta nu inseamna ca te lauzi, asta inseamna ca te apreciezi la adevarata ta valoare si ca iti cunosti standardele si principiile pe care le sustii.
De asemenea, CV-ul trebuie sa contina informatii referitoare la aptitudinile tale: ce limbi straine vorbesti ( nivelul atat la scris, cat si la vorbit si inteles ), cu ce programe ai mai lucrat, pe care il cunosti cel mai bine si ce alte calificari ai ( diplome, premii, cursuri ).
Recomandat ar fi ca pentru job-ul pentru care aplici si pe care ti-l doresti cu adevarat, sa aplici si o scrisoare de intentie in care sa motivezi de ce ai aplicat pentru acel post si care sunt asteptarile tale de la el.

Citeste si:  TinaR - Plata la livrare!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.