Ce-ti influenteaza cariera

Iata care sunt pricipalele puncte pe care trebuie sa iti concentrezi atentia pentru a reusi sa iti cladesti o cariera stralucita:
Compania in care lucrezi
Conteaza foarte mult de partea cui alegi sa mergi in viata profesionala, are o mare importanta alegerea companiei pentru care lucrezi. Poti fi cea mai buna specialista din domeniul tau, dar daca activezi pentru o companie mica, fara prea mari sanse de viitor, risti ca evolutia ta sa stopeze, iar tu sa te plafonezi la un moment dat.
Este foarte important sa alegi companii in plin proces de dezvoltare si sa nu te lasi influentata de avantajele pe care ti le asigura in prezent, conteaza cele de care vei beneficia in viitor.
Propriul sef
Acesta face parte din categoria acelor persoane pe care nu ti le alegi, ca si parintii sau fratii. Dar poti alege sa lucrezi sau nu cu el. De aceea, inainte de a accepta un job, este indicat sa iti cunosti seful sau sa te informezi in legatura cu el, sa stii daca este competent, motivat si daca ai ceva de invatat de la el.
Este foarte important sa lucrezi cu oameni de valoare, orientati spre succes, vei evolua impreuna cu ei. Este indicat sa faci parte dintr-un colectiv inteligent, chiar daca ai iesi mai usor in evidenta intr-un colectiv mediocru. Gandeste-te la faptul ca si concurenta are un mare aport in motivarea ta de a obtine rezultate excelente.
Propriile idei
Ideile bune nu vin niciodata atunci cand le astepti si nici nu vor fi acceptate fara controverse. Trebuie sa dai dovada de diplomatie in expunerea unei idei catre echipa ta si sa fii pregatita sa faci fata tuturor criticilor pe care le va starni.
Partenerii
In activitatea profesionala poti intra in contact cu foarte multi oameni valorosi. Este important sa stabilesti o relatie personala cu toti cei cu care colaborezi. Pastrarea legaturii cu acestia iti va fi de ajutor pe viitor. De cele mai multe ori, marile oportunitati si recomandari vin din partea partenerilor alaturi de care ai lucrat.
Increderea in ceilalti
Daca tu nu ai o idee buna la un moment dat, nu inseamna ca nimeni din echipa ta nu va fi capabil sa vina cu o idee care sa salveze un proiect. Increderea in ceilalti si aprecierea lor poate fi un pas spre succes. Chiar daca punctul de plecare nu ti-a apartinut, nu inseamna ca nu poti aduce o contributie consistenta si inteligenta ideilor celorlalti.
Personalitatea ta
In final, totul depinde numai de tine, dar sa nu uiti ca nu va fi usor sa reusesti singura si nu intotdeauna vei invinge. Poti cunoaste foarte bine regulile jocului, dar, fara un as in maneca, nu poti fi sigura de victorie.

Citeste si:  Evaluarea ta profesionala

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.