Comunica eficient pentru a avea succes in afaceri

Ai fost vreodata frustrata atunci ai incercat sa intelegi ceea ce o persoana iti spune, iti comunica, verbal sau in forma scrisa? Pun pariu ca da.
Unele dintre voi poate ca nu sunt de acord cu mine si ma dezaproba.
Abilitatea ta de a comunica eficient si corespunzator va determina succesul pe care il vei avea in afaceri. Oamenii stiu ca daca esti capabila sa comunici clar si eficient, acest lucru este benefic pentru a avea succes in afaceri, dar nu multe persoane se straduiesc sa isi imbunatateasca aceasta aptitudine.
Trebuie doar sa te uiti in jurul tau la celelalte persoane care au deja succes in afaceri pentru a vedea ce calitati au si pentru a invata cat mai multe de la ei. Vei descoperi ca acele persoane sunt niste persoane care comunica si negociaza in mod eficient.
Vestea buna este aceea ca aceasta aptitudine se poate invata, se poate desprinde in timp. Unele dintre noi sunt binecuvantate cu darul acesta de a vorbi, dar un numar mare dintre noi au nevoie sa se antreneze, daca putem spune asa.
Am crezut intotdeauna ca daca doua persoane comunica atunci lucrurile vor sta bine intre ele.
Nu conteaza cat de bun sau cat de inspirat este mesajul pe care il transmiti, ci conteaza sa iti imbunatatesti aceste aptitudini.
Oamenii care au tendinta de a vorbi si de a scrie bine sunt de asemenea acei oameni care vor primi cel mai mult respect de la altii. Daca sunt inteligenti sau nu, acest lucru nu este irelevant. Vorbind sau scriind bine oamenii te vor percepe in mod automat ca fiind inteligenta sau o experta in campul respectiv. Aminteste-ti perceptia este realitatea.
Foarte nedrept, stim, dar asta este viata.
Invata sa iti imbunatatesti aptitudinile de comunicare analizand modul in care vorbesti, vocea ta, modul in care scrii, si modul in care toate acestea sunt percepute de altii. Daca nu stii cum sa faci asta, apeleaza la cineva care sa te invete.
O idee buna ar fi sa iti inregistrezi vocea si sa o asculti. Cum suna? Acorda atentie lucrurile enervante precum ” aaa-urile” , pauzele lungi si prea dese, etc.

Citeste si:  Mai mult despre oameni, mai putin despre zei

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.