Concediul medical

Te-ai trezit cu un ochi umflat, cu o durere ingrozitoare de cap sau pur si simplu te simti atat de rau, incat nu poti sa te ridici din pat?
Ei bine..ai nevoie de o vizita urgenta la medic si de cateva zile de repaos si de liniste. Indiferent care crezi tu ca ar fi cauza starii tale proaste de sanatate, nu trebuie sa stai asa si sa te tratezi dupa ureche.
Sunt afectiuni, care desi pot parea mici si inofensive,pot lasa urme grave si irecuperabile in ceea ce priveste buna functionare a organismului tau.
Primul lucru si cel mai important, este vizita la medic. Medicul de familie trebuie sa stie tot ce se intampla cu starea ta de sanatate si este singurul care te poate indruma catre un alt medic sau iti poate prescrie un tratament bun.
Foarte important este sa ii soliciti un concediu medical, daca simti ca nu esti in stare sa mergi la munca sau daca problema ta este un contagioasa, care ar putea pune in pericol starea celorlalti colegi de munca.
Pentru a primi concediul medical trebuie sa indeplinesti niste conditii: problema ta sa fie un reala, care necesita intradevar odihna sau ingrijire la domiciuliu, sa ai o adeverinta de salariat si sa lasi adresa unde locuiesti, pentru a putea fi gasita acasa, in caz ca vei fi controlata.
Este foarte important sa respecti acest lucru, referitor la orele in care trebuie sa stai in casa. Conform legislatiei in rigoare, trebuie sa stai la domiciliu intre orele 08:00 – 11:00, 12:00 – 17:00 si 18:00 – 20:00. In cazul unui control intre aceste ore, tu trebuie sa fii acasa. In caz contrar, concediul poate fi anulat si poti primi chiar o amenda, pe care vei fi nevoita sa o achiti in maxim 48 de ore.
Nu uita sa lasi medicului de familie o adeverinta de salariat, cu care sa se poata face dovada ca, lunar, ti se opresc darile catre CAS.
Respecta indicatiile medicului si profita de aceste zile de medical pentru a te odihni si pentru a te reface cat mai repede. Nimanui nu-i place sa stea in casa si sa boleasca, asa ca pentru asta trebuie sa lucrezi putin si la moral si sa ai incredere ca totul va fi bine.

Citeste si:  Filmul “PA-RA-DA”, despre copiii străzii din România, a emoÅ£ionat publicul de la VeneÅ£ia

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.