Cum alegi o investitie

Atunci cand alegi sa iti investesti banii, decizia finala este doar a ta. Riscul investitiei este de asemenea doar al tau.
Inainte sa investesti ia in considerare situatia financiara completa, uitandu-te atat la nevoile tale actuale, cat si la nevoile tale viitoare. In general, investitorii ar trebui sa evite investitiile cu un grad mare de risc daca nu au un venit fix, o asigurare adecvata, si rezerve reale de cash disponibile in cazul unei pierderi.
Regula numarul 1:
Indiferent cum alegi sa iti investesti banii, va exista intotdeauna un grad de risc implicat.
Regula numarul 2:
Riscul si cifra de afaceri merg mana in mana. O cifra de afaceri mai mare inseamna un risc mai ridicat, in timp ce o cifra de afaceri mai mica iti garanteaza o anumita siguranta.
Regula numarul 3:
Nu investi in ceva ce nu intelegi pe deplin.

Citeste si:  Cleopatra Stratan te invita la inaugurarea magazinului Cleopatra Creativ din Bucuresti

Siguranta este un obiectiv care reflecta filozofia conservatoare a investitiei cu un risc minim de pierdere a investitiei originale.
Un obiectiv al venitului este atins prin investirea in afaceri care asigura un venit sigur prin plati periodice.
Atunci cand vorbim de dezvoltare ne referim la o dezvoltare pe termen lung sau aprecierea in valoarea de piata.
Investitiile speculative au un risc mai mare de pierdere. Strategia se dovedeste deseori a fi eronata. In cazul in care aceasta este corecta, exista totusi posibilitatea unei sume mari drept castig.

Citeste si:  Nunta cu saorma si fite

Ca si investitor, vei avea ca teluri de investitie una din categoriile de mai sus. Bineinteles, stabilirea unui tel si atingand doua sau mai multe, este o situatie de dorit. Totusi, este posibil sa ai nevoie de asistenta profesionala pentru a atinge telul sau telurile pe care ti le-ai propus si obiectivele financiare dorite.
Daca alegi sa lucrezi cu un broker, comunica telurile de investitie si obiectivele financiare clar.
Aminteste-ti un lucru foarte important. Cu cat vrei sa scoti mai multi bani din investitia respectiva, cu atat riscul pe care ti-l vei asuma va fi mai mare. Asta inseamna ca poti pierde tot. Daca un nivel ridicat de risc nu iti creaza probleme, atunci poti alege investitia linistita.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 11-17 noiembrie

Exista multe surse de informatii despre compania in care vrei sa investesti, asa ca ar fi mai bine sa te informezi putin inainte de a face pasul cel mare.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.