Cum faci fata competitiei

Concuram cu colegii nostri pentru promovari, mariri de salariu si alte lucruri de genul acesta. Concuram de asemenea si pentru dreptul de a ne pastra job-ul.
Barbatii si femeile fac fata competitiei in mod diferit. Femeile reusesc sa se apropie mai usor intre ele, in timp ce barbatii fac acest lucru mai greu. Ca si rezultat, barbatii si femeile pot experimenta o competitie nesanatoasa si un stres negativ la locul de munca.
Exista multe semnale care tradeaza o competitie nesanatoasa. Iata cateva dintre acestea:
– o natura competitiva care afecteaza integritatea altora
– o atitudine invingatoare care conduce la un joc neetic
Competitia intre doi indivizi poate sa fie si sanatoasa, in acelasi timp. Potrivit unui studiu efectuat de specialisti asupra efectelor competitiei, se pare ca aceasta ne imbunatateste performanta. Provocarea consta in crearea unei competitii sanatoase fara stres negativ. Iata cum poti transforma o competitie mai putin sanatoasa intr-una foarte sanatoasa:
1. Incepe sa schimbi concentrarea competitiva. Concentreaza-te pe abundenta pentru a crea oportunitati pentru a invata care iti sunt abilitatile, pentru a-ti dezvolta noi aptitudini si pentru a-ti testa capacitatile.
2. Treci de la a fii competitiv la a fii cooperativ. O situatie competitiva cauzeaza indepartarea de la obiectiv. Totusi, o cooperare promoveaza castigul mutual al ambelor parti.
3. Gaseste un mod pentru a lucra impreuna cu persoana cu care concurezi. Fiecare parte poate sa profite de slabiciunile si punctele forte ale celuilalt.
Competitia poate sa fie un fel de presiune care se pune pe umerii tai si cauzeaza stres. Aceasta poate sa aiba, asa cum am mai spus, impact asupra performantei la locul de munca. In acest caz, ai doua alegeri: fie te intreci cu persoana respectiva, fie te abati de la aceasta intrecere si ignori competitia. Daca o ignori, atunci in mod instantaneu vei scapa de un stres.
Atata timp cat performezi bine vei avansa si vei primi si promovarile dorite.

Citeste si:  Brad si Angelina se cearta

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.