Cum faci fata referintelor negative

Referintele negative nu sunt deloc un lucru de dorit, insa se pot intampla in mod frecvent oricarei persoane. Se poate intampla sa nu existe compatibilitate cu seful sau superiorul. Acest lucru nu trebuie sa fie luat in tragic, intrucat poti sa eviti referintele negative intr-un mod destuld e simplu.
In primul rand, trebuie sa constientizezi faptul ca un conflict nu este deloc o noutate. Nu esti nici prima, si cu siguranta nici ultima persoana care nu se intelege cu seful. Absenta numelui sefului tau din lista referintelor nu inseamna atata timp cat exista cel putin doua persoane care te pot recomanda intr-un mod pozitiv. si favorabil. Ceea ce este si mai important este locul unde ai lucrat, care a fost pozitia ta, si cat de mult ai lucrat. Asa ca pur si simplu trebuie sa iti treci departamentul in CV. De asemenea, listeaza sefii departamentelor din pozitiile tale anterioare. Daca nu ai suficiente referinte, ar trebui sa incluzi si contactele din locurile unde ai facut voluntariat. Si asigura-te ca suni persoanele respective pentru a le cere permisiunea inainte. Asigura-te ca ii intrebi de asemenea daca prefera sa fie contactati prin telefon sau prin email.
Daca este posibil, cere scrisori de recomandare cand inca mai esti la locul respectiv de munca, intrucat in acest fel sunt mult mai usor de obtinut. Asigura-te de asemenea ca faci copii ale evaluarilor de performanta pe care le-ai avut inainte de pozitia actuala.
Este bine de asemenea sa verifici referintele din cand in cand. Oamenii merg mai departe, si numarul de telefon se schimba.
Daca vei fi intrebata de seful tau atunci cand mergi la interviuri, nu spune nimic negativ. Nici un cuvant. Daca esti fortata sa comentezi, spune simplu ” nu a existat o chimie buna intre noi.” Interviatorul va intelege si te va considera o persoana profesionista.
Iata, deci, ca poti sa eviti intr-un mod sau altul referintele negative astfel incat acestea sa nu te afecteze nici pe tine, nici cariera ta. In acest mod iti vei putea gasi jobul dorit.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 7-13 octombrie

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.