Cum iti dai seama ca seful nu te place

Aproape niciodata nu avem ocazia de a decide care sunt sefii nostri. Chiar daca nu ne place de seful pe care il avem, este in interesul nostru sa ne comportam profesional. Dar ce poti face daca seful tau nu te place si cum poti sa iti confirmi aceasta suspiciune? Iata cateva semne care sa iti indice faptul ca seful tau nu te agreeaza:
1. Sarcini inutile
Seful tau te incarca cu diferite sarcini inutile pe care nimeni nu vrea sa le faca si care nu te ajuta sa avansezi in cariera ta? Ei bine, este posibil ca seful tau sa se fi decis sa te demoralizeze doar pentru ca nu te place.
2. Este intotdeauna negativ cu privire la tine
Descoperi faptul ca singurele momente in care seful tau discuta cu tine sunt pentru a se plange de performantele tale? Nu l-ai auzit niciodata spunand ceva pozitiv la adresa ta. Pe de alta parte, majoritatea colegilor tai par sa stie fiecare greseala mica pe care ai facut-o.
3. Prea multa munca
Descoperi faptul ca tot timpul ai mult de munca? Esti atat de incarcata incat nu mai poti sa iti iei libere in weekenduri … ca sa nu mai vorbim de vacante? Acesta este poate unul dintre cele mai puternice semne ca seful tau nu te place.
4. Transfer
Esti transferata la o noua locatie, filiala fara sa fii intrebata? Acesta este un semn clar ca seful tau nu te agreaza si vrea sa scape de tine fara sa te concedieze.
5. Masuri extreme
Descoperi faptul ca ai facut o greseala sau ai facut ceva gresit si la sfarsitul zilei primesti masuri extreme care nu se justifica fata de gravitatea greselii? Ei bine, acesta este inca un semn de care ar trebui sa tii cont.
6. Scurgeri de informatii confidentiale
Poate ca ai avut incredere in seful tau incat sa ii marturisesti anumite lucruri despre tine si recent ai descoperit faptul ca toata lumea din birou stie despre acest secret. Poate ca seful tau doar se distreaza pe seama ta.
7. Esti exclusa
Te-ai trezit din senin exclusa din intalniri, fie ele oficiale sau neoficiale? In ultimul timp afli deciziile importante de la alti oameni si abia dupa ce decizia in sine s-a luat?
Toate aceste probleme pot aparea chiar si fara sa existe intentii malitioase ascunse in spatele lor. Dar, daca le vezi repetandu-se frecvent, poti sa te asiguri de faptul ca sunt semne clare ca seful tau nu te place. Poate ca ar trebui sa iei in considerare fie o discutie particulara cu el, fie sa-ti dai demisia inainte de a fi concediata.

Citeste si:  Targul iconarilor si al mesterilor cruceri 13 – 15 septembrie 2013, MTR

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.