Cum reactionezi la critici

Fara indoiala, pentru majoritatea oamenilor suportarea criticilor nu este un moment deloc usor. Chiar si atunci cand este vorba despre un feedback bine intentionat, atunci cand asculti pe cineva care iti reproseaza ce ai facut gresit, nu este un lucru usor de suportat.
In timp ce acceptarea criticilor multumitor, s-ar putea sa nu fie in capul listei tale de prioritati in momentul acesta, invatarea acceptarii feedback-ului negativ ar putea face o diferenta mare in abilitatea ta de a avansa rapid in cariera.
Psihologii sustin ca performerii de top din fiecare domeniu invata sa priveasca criticile altfel decat restul.
Ei privesc critica ca pe un feedback valoros si ca o oportunitate de a deveni mai buni.
Mai degraba decat sa evite criticile, expertii il primesc bucurosi. Ei cauta feedback la persoane importante, pentru a putea sti ce fac bine si e nu.
Pentru a deveni un performer de top ai nevoie sa te deschizi la un feedback de la cei din jurul tau. Iata cativa pasi de care poti sa tii cont atunci cand incepi sa lucrezi pentru tine, nu impotriva ta:
1. Apasa pe butonul de pauza. Trage aer in piept. Nu spune nimic. Doar asculta. Aceasta pauza nu numai ca te ajuta sa te aduni si sa asculti ceea ce persoana respectiva are sa iti spuna, dar iti demonstreaza de asemenea siguranta in tine.
2. Deschide-ti creierul si inchide-ti emotiile. Este important sa te disconectezi emotional atunci cand primesti critici.
3. Asculta cu atentie. Asculta ceea ce celalalt are sa iti spuna. Dar te grabesti sa formulezi un raspuns, vei pierde informatie valoroasa care te va ajuta sa eviti greselile in viitor si sa-ti imbunatatesti performanta totala.
4. Constientizeaza-ti greseala. Constientizarea unei greseli este foarte importanta.
5. Ia actiuni corective. Odata ce ai ascultat ce a avut persoana respectiva sa iti spuna, incearca sa te gandesti la solutii pentru a imbunatati ceea ce nu este in ordine.

Citeste si:  Citeste ARTA 007 – colectia adevaratului cinefil!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.