Cum sa ai o afacere de succes

In ciuda climatului economic din ultimul timp, multe persoane se decid sa isi deschida propria afacere si sa porneasca pe drumul antreprenoriatului. Si pentru multe persoane se dovedeste a fi cea mai buna solutie si cea mai sigura.
In mod ironic, in timp ce multi oameni ezita sa isi inceapa propria afacere pentru ca economia este pe o panta descendenta, cativa vad o oportunitate in acest lucru.
Daca te gandesti sa devii unul dintre ei, atunci iata ce ai nevoie pentru a avea succes:
1. Fa-ti un plan
Probabil ca te gandesti ca un plan de afacere nu este altceva decat o pierdere de timp, dar aceasta este o mare greseala. Un plan de afacere poate scoate la iveala anumite probleme pe care in mod normal nu le vedeai. In plus, daca lucrurile par a fi coplesitoare, poti sa iti modifici planul asa cum iti doresti tu.
2. Nu renunta la slujba ta de zi cu zi
Unul dintre cele mai comune motive pentru care noile afaceri esueaza este ca raman fara bani. Sa iti pastrezi job-ul actual inseamna ca poti sa iti incepi afacerea in timpul tau liber si inca sa ai un salariu fix care sa vina lunar. Pe de alta parte, daca deja ti-ai pierdut locul de munca, poti sa iei in considerare obtinerea unei finantari.
3. Atitudinea potrivita conteaza
Sa iti conduci propria afacere inseamna ca tu vei fi singura persoana care va face marketing, care va produce, care va contabiliza si va face totul, cel putin la inceput. Asta inseamna ca trebuie sa iti pastrezi entuziasmul mereu.
4. Trebuie sa stii cand sa ceri ajutor
Poti sa fii o persoana de marketing sau de vanzari excelenta, dar iti poate lipsi creativitatea. Antreprenorii de succes stiu cand anume sa ceara ajutorul celor din jur sau cand sa angajeze pe altcineva.
5. Trebuie sa ai o modalitate in care sa faci fata stresului
Inceperea unei noi afaceri este un alegere excelenta, dar si stresanta. Pe masura ce te concentrezi pe afacerea ta, asigura-te ca ai anumite modalitati in care sa scapi de stresul care poate aparea pe parcurs.
6. Fii dispusa sa iti asumi riscuri
Riscurile bine calculate sunt esentiale pentru orice proprietar de afacere si trebuie sa fii dispusa sa ti le asumi pentru a reusi.
7. Asteapta-te sa muncesti
Este ceva comun pentru antreprenori sa munceasca ore in sir, mult mai mult decat atunci cand erau angajati.
8. Nu renunta
Te poti astepta sa faci greseli, dar diferenta dintre un antreprenor de succes si unul care a esuat este deseori o simpla problema de perseverenta.

Citeste si:  Majoritatea britanicilor mint ca au citit "1984" , "Război ÅŸi Pace" si Biblia

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.