Cum sa creezi o viziune pentru cariera ta

Gandeste-te la carierata si la momentele in care ai spus „Vreau”. Poate ca ai spus vreai sa mergi la colegiu si l-ai absolvit. Poate ca ai spus ca vrei sa lucrezi pentru o companie mare sau mica si lucrezi acolo acum. „Vreau”este o fraza foarte puternica. Fara ea, este greu sa mergi mai departe.
Imagineaza-ti ca pleci intr-o excursie fara sa alegi o destinatie inainte. Ce ti-ai lua cu tine? Cum ai ajunge acolo? Unde ai sta? Excursia ta probabil nu se va sfarsi cu prea multa distractie.
Acelasi lucru se intampla si cu cariera ta. Daca nu esti capabila sa vizualizezi unde duce rezultatul dorit, atunci lucrurile nu se vor intampla. Telurile sunt atinse atunci cand decizi ceea ce vrei, si cand te ocupi de asta. Fara sa ai o finalitate in minte, nu ai nici un tel; si atata timp cat nu ai nici un tel, vei pierde timp. Te vei simti pierduta. Vei fi precum o frunza purtata de vand in diferite directii.
Ce este o viziune?
Definitia noastra pentru o viziune este vizualizarea unui punct sau loc in care te vezi in viitor. Aceasta proiectie a ta poate sa fie una in care sa arati unde vrei sa fii intr-o zi, o saptamana, o luna, un an, chiar si mai departe in viitor. Vizualizarea unui tel este ceea ce te face sa mergi mai departe. O viziune este o „fotografie” a ceea ce vrei in cariera si in viata, cum vrei sa arate cariera si viata ta in viitor. Aceasta „fotografie”ii da calatoriei tale o destinatie clara si de atins si asigura concentrarea.
Toate telurile sunt atinse cu mintea la inceput. Daca te vezi atingandu-ti acel tel si simtind satisfactia te va aduce acolo. Aceasta imagine este cea care te va ajuta sa perseverezi in vremurile de indoiala. Imaginea ta de succes iti va da telul. puterea si bucuria. Imaginea ta in viitor iti va da motivul sa te scoli de pat in fiecare dimineata.
Cum creez o viziune?
Inchide ochii. Lasa-ti imaginatia sa preia controlul. Intra in legatura cu ceea ce vrei de fapt si ceea ce este important pentru tine. Pune-ti intrebari ajutatoare. Lasa raspunsurile sa vina la tine.
Ce intrebari ma ajuta sa ajung la o viziune rapid?
Iata cateva intrebari pe care poti sa ti le pui:
– Daca ar fi posibil, ce as face diferit in cariera mea?
– Ce tip de job mi-ar placea sa am?
– De ce anume as fi responsabila?
– Ce tip de sef sau colegi mi-ar placea sa am?
– Pentru ce companie as lucra?
– Ce cultura mi-ar placea sa aibe compania?
– In ce oras as locui?
– Cati bani as face?
– Cum as face fata stresului si termenelor limita?
Odata ce te-ai gandit la toate aceste intrebari, este timpul sa iti asterni raspunsurile pe hartie. Nu exista raspunsuri corecte sau raspunsuri gresite la aceste intrebari. Raspunsurile sunt ceea ce vrei tu cu adevarat sa ai in viata ta. Asculta-te pe tine insuti, si raspunsurile tale vor fi cele potrivite pentru tine.
Odata ce ai viziunea, atunci este timpul sa te apuci de treaba.

Citeste si:  Tips & tricks pentru o viata mai simpla

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.