Cum sa devii angajatul perfect

Cu deadline-uri in crestere,resurse din ce in ce mai putine, si schimbarea locurilor de munca poate sa fie o provocare pentru a fi un bun angajat, cu atat mai mult un angajat perfect. Angajatul care va rezolva toate problemele zilnice si va face fata provocarilor va fi persoana pe care fiecare angajator si-o doreste.
Urmatoarele sunt cinci secrete despre dezvoltarea carierei si despre modalitatea in care poti sa devii angajatul perfect pe care toata lumea si-l doreste.
1. Respect
Respecta persoanele cu care lucrezi in fiecare zi. Ce este respectul? Respectul vine sub diferite forme. Urmatoarele sunt doar cateva exemple:
1. Respecta colegii si trateaza-i ca persoane individuale cu idei unice si ganduri care pot fi diferite de ale tale. Diversitatea de idei poate partea putin diferita la inceput, dar asa producem solutii mai bune.
2. Cunostintele
Cunostintele sunt cheia. Locul in care lucrezi este in permanenta schimbare. Chiar si modul in care schimbarea arata este in schimbare. De asemenea, schimbarea se intampla din ce in ce mai repede. Doar uita-te in jurul tau in societate, la locul de munca si tehnologie. Singura modalitate pentru a face fata schimbarii este sa acumulezi cunostinte pentru a fi cu un pas inaintea schimbarii.
3. Comunicarea
Comunica, comunica si comunica. Sa vorbesti inseamna ca ai parcurs deja jumatate din procesul comunicarii. Ascultarea este o alta parte si uneori chiar cea mai importanta parte. Ascultarea inseamna sa fii deschisa la minte catre noi idei.
Comunicarea inseamna de asemenea sa inveti cum sa acorzi si cum sa primesti feedback.
4. Aprecierea
Apreciaza sa ii motivezi pe ceilalti. Odata ce spui ceva, este greu sa o iei inapoi.
5. Solutiile
Fii un creator de solutii, nu un dictator de probleme. Oricine poate gasi probleme, dar angajatii care gasesc o problema sau o provocare si creaza o solutie este angajatul care iti poate scrie singur propriul bilet catre succes.
Pune-ti urmatoarele intrebari:
– Care este partea pozitiva care poate iesi din aceasta provocare?
– Ce voi invata din aceasta provocare?
– Care sunt solutiile pe care le pot gasi?
– Cum imi voi prezenta solutiile in fata organizatiei?
Aplica aceste tehnici de dezvoltare a carierei si vei deveni si tu angajatul perfect si sa te bucuri de avansarea in cariera.

Citeste si:  Ce se mai mananca in lume

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.