Cum sa evaluezi o oferta de job

TI-ai petrecut ultimele luni cautand un job care sa te multumeasca pe deplin si in sfarsit ai primit niste oferte de job aparent atractive. Probabil ca la inceput nu te-ai gandit ca o alegere de acest gen va fi atat de dificila, dar este o „afacere” serioasa. Slujba pe care o vei accepta acum va fi a ta pentru o perioada destul de lunga de acum incolo, asa ca trebuie sa cantaresti lucrurile foarte bine.
Care sunt cele mai importante lucruri pe care sa le iei in considerare? Salariul, beneficiile de sanatate sau concediile?
Fiecare dintre noi este diferit si ceea ce cantareste mai mult pentru unii, pentru noi poate sa fie nesemnificativ.
Evaluarea ofertei
Salariul
Chiar daca banii nu sunt cei care iti aduc cea mai mare satisfactie la locul de munca, nimeni nu ii le poate contesta importanta. Ai nevoie de o anumita cantitate de bani pentru a-ti plati facturile, de exemplu.
Mediul din birou
Fiecare birou iti ofera un alt sentiment.
Cultura organizatiei
Definita de experti ca fiind ” un set de atitudini impartite, valori, teluri si practici care caracterizeaza o companie sau o corporatie”. Acest factor ar trebui sa fie un aspect important in decizia ta daca sa accepti slujba sau nu.
Distanta dintre locul de munca si casa ta
Ceea ce parea o distanta ok de parcurs atunci cand ai fost la interviul pentru job-ul respectiv, poate incepe sa fie destul de dificil atunci cand faci aceasta calatorie de doua ori pe zi, cinci zile pe saptamana.
Seful tau, colegii
Vei petrece ceva timp cu ei, asa ca e bine sa stii ce fel de oameni sunt si sa iei in considerare si acest aspect.
Acceptarea sau refuzarea ofertei
Fie ca alegi sa accepti sau sa refuzi oferta de munca, trebuie sa iti informezi angajatorul care ti-a facut oferta. Acest lucru ar trebui sa fie facut fie formal, in scris, sau daca doresti, la telefon.

Citeste si:  Gestionare bani

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.