Cum sa faci fata barfelor de la locul de munca

Daca esti la fel ca majoritatea persoanelor care petrec foarte multe ore la birou, atunci stii ca este important sa stabilesti o relatie buna cu colegii de la locul de munca. Trebuie sa iti faci si prieteni si sa incerci sa te intelegi cu cat mai multa lume. Dar exista un lucru care se intampla peste tot, si anume barfele. Uneori este greu sa le eviti pentru ca vin pe neasteptate, si acelea sunt momentele in care devenim vulnerabili fara sa realizam acest lucru. Iata cateva sugestii despre cum sa faci fata barfelor la locul de munca fara sa devii o parte din ele.
1. Adopta o atitudine pozitiva in legatura cu jobul tau si in legatura cu mediul in care lucrezi. Vorbeste pozitiv si evita sa spui lucruri negative oricarei persoane in legatura cu jobul tau, decat daca intentionezi sa faci anumite schimbari si ai solutii pozitive.
2. Intelege ca daca barfesti despre cineva, atunci barfa se va duce mai departe. Trebuie sa o opresti atunci cand ajunge la tine.
3. Evita sa stai mai mult in zonele in care se fumeaza sau in pauzele de masa, pentru ca acelea sunt locurile si momentele in care barfa este in floare, cum se spune.
4. Atunci cand esti ” abordata” cu o anumita barfa nu incuraja acea barfa si nu continua. Incurajeaz-o pe persoana respectiva intr-un mod educat sa discute cu persoana in cauza problemele pe care le are.
5. Daca situatia in care esti pusa necesita un raspuns din partea ta, atunci poti sa raspunzi prin a adauga ceva pozitiv despre respectiva situatie sau persoana despre care se discuta. Daca primesti barfa cu ceva pozitiv cu siguranta ai oprit barfa in acel punct.
6. Uita-te in oglinda si examineaza-te. Vezi daca esti perfecta. Este inevitabil sa nu gasesti ceva care sa nu iti placa. Asa ca aminteste-ti asta inainte sa spui lucruri negative despre ceilalti sau sa iti bati joc de inabilitatile lor. Inainte de a face asta, asigura-te ca nu ai tu nici un defect. Daca tii minte acest lucru,atunci cu siguranta iti va fi mai greu sa vorbesti rau despre altii.

Citeste si:  TIFF vine la Bucuresti

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.