Cum sa faci fata deadline-urilor

In ciuda planificarii atente si programarii, fiecare dintre noi ajunge la un moment dat sa se confrunte cu problema sarcinilor extra si cu terminarea sarcinilor la timp. Aceasta presiune constanta pentru a face fata deadlineurilor a devenit o parte integrala a culturii muncii din lumea de astazi.
Iata cateva sfaturi care iti vor fi foarte la indemana si te vor ajuta atunci cand trebuie sa faci fata deadline-urilor fara sa iti fie afectata sanatatea si starea generala de bine.
1. Invata sa iei deadline-urile in serios. Trebuie sa fii serioasa si constienta de faptul ca nu iti permiti sa o dai in bara. Majoritatea persoanelor fac greseala de a le ignora sau de a nu tine cont de ele, si, prin urmare, nu le respecta.
2. Stabileste-ti deadline-ul si analizeaza cu atentie cata munca poti face in fiecare zi si cata munca trebuie sa fie facuta astfel incat deadline-ul sa fie respectat. Inainte de a te apuca de munca trebuie sa stii cat anume ai de lucrat.
3. Planifica-ti intreaga munca in avantajul tau. Acesta este principalul criteriu in completarea sarcinii la timp. Prioritizeaza si munceste astfel incat sa completezi sarcina la timp. Noteaza tot si verifica sarcinile din cand in cand.
4. Este important, ca uneori, sa refuzi anumite sarcini daca esti prea incarcata si nu poti sa duci la bun sfarsit tot ce ai de facut.
5. Atunci cand lucrezi la ceva important nu lasa nimic care are mai putina importanta, precum vorbitul la telefon, sa te intrerupe. Daca permiti acest lucru atunci iti vei pierde concentrarea si va trebui sa o iei de la capat.
6. Prioritizeaza-ti sarcinile si planifica astfel incat sa incerci sa termini mai devreme cu o zi decat ziua stabilita ca si deadline. Lasa pentru ultima zi doar ultimele retusuri si modificari.
7. Stii vorba aceea…nu lasa pe maine ce poti face azi? Eh, acest lucru este extrem de valabil atunci cand vine vorba de respectarea deadline-urilor. Incearca sa faci cat mai multa treaba din timp. Nu lasa totul pentru ultimele zile.

Citeste si:  S-a incheiat cea de-a cincea editie a Divanului Degustatorilor de Film si Arta Culinara

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.