Cum sa fii un agent bun de vanzari

Lucrezi pentru o companie destul de maricica, in domeniul vanzarilor, pe job-ul pe care ti l-ai dorit dintotdeauna.Toate bune si frumoase, numai ca nu stii cum sa faci sa fii un agent de vanzari cat mai bun, sa ai rezultate cat mai notabile, sefii sa fie mandri de tine, iar comisioanele sa curga ca apa la robinet. Ei bine..ce frumos suna ultima parte..dar sa fim realisti! Nimic nu este imposibil! Cu cat muncim mai mult si ne dam interesul, vom atrage lucrurile bune de partea noastra, implicit banii de care avem atata nevoie pentru a putea avea un trai decent.

Ce calitati trebuie sa implineasca un agent bun de vanzari?
In primul rand trebuie sa fie un bun cunoscator al serviciilor pe care le ofera, pe care le promoveaza si pe care le vinde celor din jur. Nu e de ajuns sa lauzi la infinit un produs sau o companie pentru a vinde ceva, trebuie sa crezi in primul rand tu in ceea ce oferi si sa te convingi mai intai pe tine insati ca ceea ce intentionezi sa oferi altora reprezinta servicii de buna calitate.
Daca tu esti foarte increzatoare in afacerea pentru care lupti si pe care o reprezinti, asa vor fi si clientii tai, care se vor arata incantati de oferta si vor vrea sa cumpere de la tine.
Un agent bun de vanzari trebuie sa stie cand sa insiste, cand sa aibe rabdare si cand sa negocieze. Daca vrei sa vinzi serviciile firmei tale si sa iesi in profit, va trebui sa ai foarte multa rabdare si sa incerci sa-ti convingi clientii de calitatea serviciilor tale. Daca vrei pur si simplu sa vinzi si lasi in jos foarte mult, clientii isi pot imagina ca ceva este in neregula si este posibil sa renunte la ideea de a colabora cu compania la care lucrezi.
Incearca sa-ti pastrezi diplomatia, cu clientii care te vor refuza uneori in mod urat si rabdarea cu cei care nu ti-au dat inca un raspuns referitor la oferta ta.
De asemenea, tinuta ta si punctualitatea spun foarte multe despre tine. Daca vrei sa faci o impresie buna celor cu care vrei sa colaborezi, trebuie sa adopti o tinuta office si sa ajungi intotdeauna la timp sau chiar cu 5 minute mai devreme. Nu este deloc profi sa te lasi asteptata si sa ii incurci pe cei din jur, mai ales cand interesul este al tau, si anume sa ai rezultate cat mai notabile.

Citeste si:  Arta Trecerii la Sala Foaier de la Muzeul Taranului Roman

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.