Cum sa incepi ziua bine

Nu intotdeauna este usor sa te trezesti binedispusa dimineata, mai ales cand urmeaza o zi lunga si grea. Iata 9 sfaturi ca sa incepi ziua bine in 2009:
1. Iti reamintim o regula de baza ca sa fii in forma de la prima ora: trebuie sa te trezesti, iti poti calcula ora la care te bagi in pat.
2. Trezeste-te intr-o lumina progresiva
Multe veioze si lampi de noapte sunt concepute azi pentru a da o lumina de la slab la intens, simuland astfel rasaritul soarelui. Trezirea nu va fi, astfel, prea dura.
3. In aceeasi ordine de idei, evita soneriile stridente sau sa programezi ceasul pe buletinele de stiri, care nu sunt prea optimiste. E de preferat, de exemplu, sa te scoli pe muzica…se pare ca asta ajuta moralul in sens pozitiv.
4. Dupa ce ai deschis ochii, mai stai cateva minute in pat, ca sa te deprinzi usor de lumea viselor. Este un mijloc de a face mai usoara trecerea din pozitia orizontala la cea verticala.
5. Pregateste totul pentru cafeaua de a doua zi, astfel incat sa nu-ti ramana decat sa apesi pe butonul filtrului de cafea. La iesirea din dus, vei putea simti aroma cafelei proaspete, pentru ca apoi sa o savurezi din ceasca ta preferata.
6. Gata, te-ai dat jos din pat. Primul gest, inainte de a intra la dus, este sa bei un pahar mare de apa. In felul acesta te rehidratezi si elimini toxinele ramase in organism peste noapte.
7. Este timpul sa treci la dus. Preferabil, unul cald si prelungit, pentru a trezi corpul. Profita de acest moment si gandeste-te la lucruri frumoase: la cina cu partenerul sau prietenii, de exemplu. La nevoie canta sub dus, pentru ca se pare ca asa te defulezi pentru toata ziua.
8. Inainte de micul dejun, fa 10-12 minute de exercitii fizice, ca sa-ti pui corpul in miscare. In plus, miscarea iti deschide apetitul
9. Ia micul dejun. Este cel mai bun moment al zilei pentru a te hrani cum trebuie. Majoritatea grasimilor absorbite de organism dimineata vor fi eliminate pe parcursul zilei. Asadar profita. Nu uita de fructe, pentru vitamine. Cand pleci la serviciu cu burta plina inseamna sa te asiguri ca ziua incepe bine.

Citeste si:  Andreea Marin Banica

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.