Cum sa iti cauti o noua slujba, in timp ce esti deja angajata

Chiar daca iti cauti o slujba pentru a-ti mari salariul, pentru a gasi conditii de munca mai bine sau a te muta mai aproape de casa, fii prudent atunci cand iti cauti de munca si esti in continuare angajat. Iata cateva sfaturi ce te vor ajuta sa te feresti de probleme:
1. Incearca sa ascunzi faptul ca-ti cauti un loc de munca fata de seful tau. Acesta ar putea deveni ingrijorat ca nu mai esti atenta la sarcinile tale, ca-i influentezi negativ pe ceilalti colegi si ar putea sa gaseasca imediat un inlocuitor.
2. Pastreaza tacerea, atat in fata colegilor, cat si fata de personalul auxiliar, indiferent cat de apropiata este relatia cu ei. Daca spui cuiva de la munca ca-ti cauti alt job, vei da un subiect de discutie general si informatia ar putea ajunge la urechile rauvoitorilor.
3. Programeaza-ti interviul pentru noul job inainte de munca, dupa munca sau in timpul pranzului. In cazul in care nu poti asa, ia-ti o vacanta sau suna si spune ca esti bolnav.
4. Incearca sa nu folosesti e-mail-ul sau telefonul la munca. Da toate telefoanele legate de noul job dintr-un loc din care nu te poate auzi nimeni sau nu exista sansa sa treaca cineva cunoscut pe langa tine.
5. Daca cineva te intreaba de ce ai venit asa elegant la munca, cand politica companiei este imbracamintea casual, spune ca ai o intalnire importanta imediat dupa.

Citeste si:  Magielle.ro si Calvin Klein, o provocare greu de refuzat!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.