Cum sa scapi de datorii

Lista de mai jos nu este un ghid, ci doar o lista de sfaturi care te pot ajuta sa scapi de datoriile pe care le-ai acumulat pana in prezent.
1. Opreste-te din a mai face datorii
Gandeste-te la datoriile tale ca la un deal. Pentru a scapa de acest deal, trebuie sa sapi la radacina.
2. Scapa de cardurile de credit.
Una dintre cele mai periculoase tentatii este cardul de credit. Asa ca daca nu poti sa iti controlezi dorinta de a cheltui, ar fi bine sa renunti la cardurile de credit.
3. Schimba-ti atitudinea.
Ca orice altceva in viata, sa scapi de datoria este ca si cand ai scapa de un obicei dependent in atitudinea ta. Nu te mai lasa prada si inceteaza din a mai fi victima mentalitatii tale.
4. Ocupa-te
O minte libera este o minte care poate nascoci multe lucruri. Tocmai de aceea este bine sa te ocupi, sa iti tii minte ocupata pentru a nu te gandi la ce anume sa cheltui.
5. Schimba-ti obiceiurile de cheltuire
Planuiesti intotdeauna inainte sa iti cumperi ceva sau doar iti cumperi lucruri la intamplare? Cheltui o gramada de bani doar pentru a te lauda in fata prietenilor? Atunci ar fi bine sa renunti si sa iti shimbi aceste obiceiuri.
6. Renunta la cheltuieli
Poti totusi sa economisesti cevabani chiar si dupa ce ti-ai platit facturile? De exemplu, cand te duci la piata, poti sa inlocuiesti anumite branduri generice cu unele mai putin cunoscute pentru a economisi ceva bani? Noi spunem ca da. Poti sa faci acest lucru si cu hainele.
7. Incearca sa iti imbunatatesti veniturile actuale
Cu cat faci mai mult bani, cu atat vei scapa de datorii. Asa ca cerceteaza intotdeauna oportunitatile care ti se ofera.

Citeste si:  Dispozitiv de monitorizare a copiilor, disponibil de anul acesta in Marea Britanie si SUA

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.