Cum sa te intelegi bine cu colegii de munca

Se intampla de multe ori ca persoane care au orizonturi intelectuale diferite, preocupari diferite, vocabular diferit, sa aiba si divergente in ceea ce priveste modul de a-l percepe pe celalalt. Este bine sa incercam sa nu ii schimbam pe ceilalti, ci sa incepem schimbarea de la noi insine.
De aceea, de recomandat este sa ne modificam noi modul de interactiona cu ceilalti pentru a observa schimbari in comportamentul acestora.
Daca intram pe aceeasi lungime de unda cu persoanele cu care interactionam si le aratam ca ne pasa de ele, ca le valorizam folosind intrebari simple, referitoare la interesele lor, atunci cu siguranta ca le putem „atrage” mai mult de partea noastra.
Pe de alta parte, orice vei incerca probabil tot vor exista divergente intre voi, mai ales daca recompensele de care vorbesti nu sunt corect si clar comunicate in organizatie. Cred ca este important sa incerci sa te protejezi tu in primul rand de aceste „poluari emotionale”, deloc neobisnuite in organizatii.
Cel mai de nedorit lucru este sa te lasi tu atrasa in aceste capcane si sa te demotivezi sau sa te contaminezi de stari negative. Este foarte indicat sa te concentrezi asupra scopurilor personale si profesionale si sa faci absolut tot ce tine de tine, in asa fel incat sa te simti tu coerenta cu tine insuti.
In rest, nu uita ca nu ii putem schimba pe ceilalti.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 27 aprilie - 3 mai

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.