Cum sa-ti construiesti cariera in vreme de criza

Cariera in sine inseamna mai mult decat un job. Inseamna tot ce ai invatat si ai muncit de-a lungul vietii. Oamenii isi schimba locurile de munca sau se reorienteaza tot timpul. Cariera inseamna mai mult decat sa stai pe un singur post. Cariera presupune planificare atenta in atingerea scopurilor.
Invata sa iti cunosti punctele slabe si pe cele puternice. Ce vrei sa isi aminteasca oamenii despre tine atunci cand vor citi un articol peste o suta de ani? Vrei sa fii bogata, faimoasa sau cunoscuta pentru schimbarile pe care le-ai facut la locul de munca, in societate sau intr-un camp specific, sau vrei sa fii amintita pentru o aptitudine anume? Sunt oamenii mai importanti decat obiectele? Vrei sa te stabilesti intr-un loc anume sau iti place sa te muti?
Gandeste-te la lucrurile la care visezi. Care este pasiunea ta? Ce vrei sa faci in timpul tau liber? Ce vrei sa faci pe parcursul intregii tale vieti? Ia in considerare de asemenea acele lucruri precum schimbarea sau rutina.
Ai aptitudinile necesare pentru a-ti incepe cariera? Daca nu le ai, trebuie sa fii in stare sa le dobandesti. Este la fel ca atunci cand iti place sa canti, insa nu poti sa tii nici o nota muzicala. Uita-te si la alte aspecte precum varsta, sex, comunitate, religie, rasa si societate.
Daca ti-ai ales un anumit job nu inseamna ca trebuie sa ramai la el. Priveste mai degraba printr-un spectru mai larg.
Un tel de cariera te poate ajuta sa ramai concentrata si motivata. Planuieste, planifica, locul in care vrei sa ajungi si fa loc si pentru rute ocolitoare. Aceasta calatorie, acest drum al tau trebuie sa fie recompensator pe masura ce iti atingi telurile. Trebuie sa te bucuri de fiecare pas pe care il faci pe drumul carierei, chiar si atunci cand incepi de jos. Acesta nu este un proces pe care sa il faci doar o singura data. Telurile tale trebuie sa fie flexibile din moment ce pot aparea dezamagiri si lucrurile pot scapa de sub control. Telurile tale se pt schimba. Reevalueaza-ti telurile la fiecare doi ani si fa ajustarile necesare. Daca nu ai planuri de viitor inseamna ca vei pierde oportunitatile care pot aparea in calea ta. Cariera ta trebuie sa fie intotdeauna un lucru din care sa inveti. Atunci cand nu mai esti satisfacuta, aseaza-te si reevalueaza-ti pozitia si telurile de cariera.

Citeste si:  Iarna in TIROL - AUSTRIA

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.