Cum sa-ti reinventezi cariera

Daca muncesti suficient de mult, pe drum ti se va intampla ceva. Vei munci cu un coleg care te va scoate din minti, un sef care nu te inghite, sau un angajat care te tine treaza pana noaptea.
Totul face partea in lumea muncii.
Pe de alta parte, ti se pot intampla si lucruri mai rele, precum faptul de a fi concediata. Viata ta totusi continua si dupa acest episod. Acesta este momentul in care trebuie sa te opresti si sa te gandesti la ceea ce vrei pentru viata ta, si ce vrei sa faci pe mai departe.
Asa ca, e timpul sa te pui pe picioare, sa gasesti pasiunea, determinarea si telul din nou. Este momentul sa iti reinventezi cariera.
Iata cu ce anume trebuie sa incepi:
Reinventarea nu se poate intampla fara sa te gandesti la ea
O imagine clara a pasului pe care trebuie sa il faci nu poate veni decat daca tu iti acorzi timp sa te gandesti la ea. Acest timp este cel care iti va permite sa intri in contact cu tine si cu prioritatile tale.
Una dintre principalele motive care te tin pe loc acum, este ca ai fost mult prea ocupata pentru a avea timp si pentru tine. Asta nu inseamna ca nu ti-ai alocat zile sau saptamani in care sa te gandesti al altceva, dar cu siguranta daca o mai faci din cand in cand se va observa diferenta.
Intreaba-te: „Cand imi voi aloca timpul pentru a stii exact ce vreau?”. Observa faptul ca nu am spus „daca voi putea sa imi aloc timp”. Este esential sa constientizezi diferenta.
Odata ce ti-ai facut timp, cauta un loc linistit. Aseaza-te si trage adanc aer in piept, suficient de mult cat sa iti instaleze calmitatea. Mintea ta va vrea sa hoinareasca, dar tu trebuie sa o aduci inapoi. Adu-ti aminte de ce faci asta. Vrei ceva mai bun in cariera ta. Concentreaza-te pe importanta acestui fapt asupra carierei tale, si canalizeaza-ti gandurile in acea directie.
Intreaba-te ce anume vrei
Reinventarea se intampla atunci cand decizi ceea ce iti doresti, si incepi sa iei masuri pentru a se intampla. Fara o finalizare in minte, vei umbla fara nici un tel, si daca nu ai nici un tel, vei pierde timp. Te vei simti pierduta . Vei fi ca o frunza purtata de vant in toate directiile.

Citeste si:  Rochii de mireasa purtate de vedete in 2012

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.