Cum supravietuiesti unui interviu

Interviul pentru un loc de munca poate sa fie provocator. Daca nu participi la un interviu nu ai cum sa iti arati abilitatile. Vanatoarea de job-uri pe piata aceasta dura a locurilor de munca face interviurile un lucru necesare. Totusi, un interviu nu iti garanteaza succesul, dar exista tehnici care iti pot creste sansele de a supravietui.
1. Fii pregatita sa accepti decizia, dar asteapta-te sa ai succes. Pentru a obtine un loc de munca trebuie as stii exact cum experienta si abilitatile tale se potrivesc cu pozitia respectiva. Cateva pauze din cand in cand sunt ok, din moment ce candidatul ideal nu exista. Asa ca este indicat sa te concentrezi asupra a ceea ce poti sa aduci imediat in discutie, care sa iti creasca sansele de a avea succes.
2. Aminteste-ti de cateva ori pe zi, pe masura ce interviul se apropie, motivele pentru care astepti succesul. Acest lucru va ramane intiparit in subconstientul tau, ceea ce iti va da incredere si iti va oferi o atitudine pozitiva de care ai nevoie in momentul interviului.
3. Pregateste-te, in functie de experienta la interviurile trecute. Foarte multe companii mari folosesc inca aceasta tehnica atunci cand iau interviuri.
4. Ai grija sa fii capabila sa descrii modalitatea in care iti vei face treaba. Este un plus major daca poti sa explici cum vei aborda job-ul si poti da chiar cateva exemple.
5. Fii in stare sa explici cum modalitatea in care iti faci job-ul va ajuta compania. Nici unui angajator nu ii pasa de ceea ce pot face pentru angajati in afara de a-i pastra multumiti pentru a face ceva pentru ei.
6. Fii rabdatoare. Fii increzatoare ca intr-un fel totul va fi ok, chiar daca ai multe datorii care iti bat la usa. Desi traversam timpuri grele, trebuie sa ne pastram optimismul, orice ar fi. Rabdarea ofera si ea recompense, si interviul va deveni mai placut in acelasi timp.
Chiar daca se dovedeste faptul ca interviul respectiv a fost un esec, nu trebuie sa disperi. Pastreaza-ti optimismul si increderea ca totul va fi bine pana la urma.

Citeste si:  Trash Fashion - un nou nume confirmat pe afisul UnderLondon Fest!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.